Main menu

header

de Daniela Purgaru

Când nu se joacă, mănâncă sau doarme, cu siguranţă că pisica se linge. Dar ce semnifică de fapt acest lucru? Linsul este unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa pisicuţei noastre începând de la vârsta de 4 săptămâni. De altfel, după somn, este activitatea ce îi ocupă cel mai mult timp.

Igienă
În primul rând, linsul echivalează cu igiena atât de îndrăgită de feline. Atunci când se linge, pisicuţa îndepărtează praful, firele moarte şi mizeria, urmând un ritual bine pus la punct, din care nu scapă aproape niciun centimetru neatins.

Stilul comunică starea felinei
De asemenea, această activitate este benefică pentru circulaţia sângelui şi poate chiar reduce puţin temperatura corpului în zilele toride.
Un alt motiv al linsului, mai ales dacă acesta este insistent, este stresul sau chiar o afecţiune în zona respectivă. În acest caz, este indicat să urmăriţi dacă felina dumneavoastră va continua şi, ca urmare, trebuie să o duceţi la veterinar.

Îşi arată iubirea
Atunci când pisica vă linge, o face pentru că vă consideră un membru al „grupului” şi vă arată un gest de iubire. De asemenea, dacă aveţi două sau mai multe mâţe şi acestea se ling reciproc, acesta nu este doar un gest de afecţiune, ci şi un mod de comunicare.