Main menu

header

27-02-1de Claudia Stan

- Campania TAIFASURI: Nu omorâţi câinii fără stăpân, STERILIZAŢI-I!

Şirul vedetelor care luptă pentru dreptul la viaţă al animalelor fără stăpâni se îngroaşă! Doiniţa Oancea, „Minodora” din serialul de comedie „State de România”, este şi ea alături de noi în campania „Nu omorâţi câinii, sterilizaţi-i!”. Actriţa ne va spune în câteva cuvinte despre cum ar trebui să milităm împotriva uciderii câinilor maidanezi, care nu au nicio vină că autorităţile nu au luat măsurile necesare la timpul potrivit.

„Am semnat deja petiţii împotriva acestui proiect de lege”
- Ce ai simţit când ai aflat despre proiectul eutanasierii câinilor maidanezi? Chiar merită aceşti căţei fără stăpâni să fie ucişi?
- A fost un amalgam de sentimente în sufletul meu: tristeţe, furie, ură, milă faţă de oamenii ăştia fără suflet şi fără credinţă în Dumnezeu. Înţeleg că nu toată lumea iubeşte animalele, dar acum nici toţi oamenii nu se iubesc între ei. Ce ar însemna acest lucru? Să ne omorâm între noi? Sunt sigură că pot fi găsite multe alte metode de stârpire a înmulţirii căţeilor în afara eutanasierii.

- Ca iubitoare de animale, în ce măsura vei lupta împotriva acestui proiect de lege?
- În ce măsură voi putea! Am semnat deja petiţii împotriva acestui proiect de lege şi probabil vom mai ieşi în stradă. Voi încerca să conving cât mai mulţi oameni că trebuie să reacţioneze. Există alte soluţii, mult mai omeneşti, pentru ca maidanezii să nu mai fie în număr atât de mare pe străzi.

Necuvântătoarele merită să trăiască
- Ce metode de soluţionare ai propune în locul eutanasierii?
- Sterilizarea este una dintre ele! Apoi, strângerea câinilor în adăposturi ar putea fi alta. Sunt două soluţii care mi se par civilizate, de bun-simţ şi omeneşti. Nu cred că avem dreptul să omorâm atât de multe suflete nevinovate.

- Vei mai continua cu mitingurile?
- Probabil că da, nu sunt eu cea în măsură să vă spună asta, ci persoanele care se ocupă de organizarea acestora. În mod sigur, noi, iubitorii de animale, vom fi de faţă pentru a le apăra drepturile.

„Înţeleg că nu toată lumea iubeşte animalele, dar acum nici toţi oamenii nu se iubesc între ei“