Main menu

header

de Dana Purgaru

O gâscă din Canada, specie protejată de lege, a depus trei ouă într-un hotel aflat în construcţie în Birmingham, Anglia. Echipele de lucrători au fost nevoite să oprească ridicarea clădirii de lux, estimată la 150 de milioane de dolari.

Cu ochii în patru pe ouă
În plus, paznicul, care până deunăzi supraveghea materialele de construcţie, are sarcina de a fi cu ochii în patru pe pasăre şi pe ouăle acesteia. Acest regim special va dura până când puii vor vedea lumina zilei şi vor migra împreună cu mama lor în Canada. „Încercăm să respectăm toate normele ecologice şi nu vom face nimic pentru a deranja gâsca, până când aceasta nu îşi duce misiunea de mamă la bun sfârşit. În tot acest timp, muncitorii vor lucra în linişte la alte părţi ale clădirii”, a declarat unul dintre investitorii hotelului.

Un castor a blocat ridicarea unui pod
Un castor, specie protejată în Germania, a blocat construcţia unui mare pod din centrul oraşului Dresda. Animalul, care şi-a instalat vizuina chiar în zona de construcţie, nu poate fi deranjat, potrivit legii germane, în perioada de reproducere.