Main menu

header

de Dana Purgaru

În micuţul orăşel Portswood, din sudul Angliei, zeci de cazuri de furturi mărunte au pus populaţia şi autorităţile pe jar. Şi asta nu pentru că valoarea bunurilor care s-au făcut nevăzute ar fi fost mare, ci pentru că făptaşul părea a se ascunde în pământ. Cine s-ar fi gândit să suspecteze un motan?

Un gest de recunoştinţă
Oscar este un motan în vârstă de 13 ani, adoptat de Peter şi Birgitt Weismantel de la un adăpost pentru animale. Atât de încântat a fost patrupedul de gestul făcut de stăpânii săi, încât a început să le aducă acasă şosete, mănuşi şi lenjerie intimă. Acestea erau şterpelite de pe sârmele de rufe ale vecinilor, şi pentru micuţul animal constituiau recompensa pentru cei doi, care i-au salvat viaţa.

A adus o pereche de bikini
Situaţia s-a complicat când Oscar a adus în casă o pereche de bikini şi a aprins spiritele în familia Weismantel. După ce şi-au dat seama de năzbâtiile motanului, stăpânii lui au anunţat Poliţia că au un animal cleptoman şi să s-ar putea confrunta cu un val de reclamaţii. Deşi motanul comite în jur de zece furturi pe zi şi are o preferinţă pentru lenjeria intimă, Peter şi Birgitt au declarat că nu l-ar trimite înapoi la adăpost nici în ruptul capului, chiar dacă acum trebuie să se ocupe zilnic de înapoierea lucrurilor aduse acasă de el.