Main menu

header

03-03-1de Ana Trifan

Nu puţine sunt celebrităţile ale căror animale au ajuns pe primele pagini ale ziarelor. Importanţi oameni de stat, actori de primă mână de la Hollywood sau sportivi de renume nu se sfiesc să se afişeze cu animalele lor la diverse evenimente sau să fie surprinşi de paparazzi curăţând după acestea. Iată un top al căţeilor cu stăpâni celebri care au atras, de-a lungul vremii, atenţia presei şi a opiniei publice.

Tinkerbell, „comoara” lui Paris Hilton
Paris Hilton nu se remarcă prin cuminţenie, însă câinele său nu e, cu siguranţă, vinovat pentru toate acestea. Tinkerbell, un Chihuahua de mărimea unei palme, a fost văzut prima dată în poşeta de firmă a celebrei moştenitoare a imperiului Hilton. A fost de ajuns o singură apariţie, ca purtatul câinilor de talie mică în poşetă să devină o adevărată modă.
Tinkerbell a avut şi o apariţie pe marile ecrane, în filmul „Simple Life”. Nu este însă singurul câine pe care îl deţine Paris Hilton. Ea are mai mulţi patrupezi de talie mică, inclusiv din rasa Yorkshire Terrier. Prietenii canini ai vedetei locuiesc în propria lor căsuţă, în valoare de 325.000 de dolari, din Beverly Hills.

Arthur, cavalerul de onoare al lui Elton John
Câţi căţei se pot lăuda că au fost cavalerii de onoare ai stăpânilor lor? Ei bine, Arthur, Cokerul Spaniol al lui Elton John, a avut această titulatură când artistul s-a căsătorit civil cu partenerul său, David Furnish. Elton iubeşte câinii şi e foarte ataşat de Arthur, care a apărut chiar şi pe unul dintre albumele sale. Artistul este cunoscut pentru faptul că adoptă câini fără stăpân pentru a-i salva de la eutanasiere şi ajută financiar asociaţiile care se ocupă cu protecţia animalelor.

Motanul Little Man, copilul lui Cameron Diaz
Motanul lui Cameron Diaz se numeşte Little Man (Omuleţul) şi poate fi văzut deseori însoţind-o pe actriţă la cumpărături sau în plimbări. Este mereu îmbrăcat după ultima modă, pentru că vedetei îi place să-i cumpere haine şi accesorii pentru feline.
Cameron a devenit cunoscută şi pentru faptul că şi-a arătat deseori public sprijinul pentru femeile care nu doresc să aibă copii, declarând că pentru ea o pisică este la fel de potrivită de crescut. Deşi unora nu le place această poziţie, nimeni nu poate spune că vedeta nu e o iubitoare de animale. În lista celebrităţilor care şi-au exprimat dragostea pentru pisici se află şi James Dean, John Lennon sau Snoop Dogg.

Regina Elisabeta şi colecţia de câini Corgi
03-03-3Când avea 18 ani, actuala Regină a Marii Britanii a primit o căţeluşă din rasa Corgi, pe care a botezat-o Susan. Căţeluşa a dispărut de mult dintre cei vii, însă Regina a păstrat dragostea pentru această rasă de câini de talie mică. În acest moment deţine şapte exemplare pe care le îngrijeşte şi cu care poate fi văzută deseori la plimbări. În cei 57 de ani de când e Regină, Elisabeta a II-a a avut nu mai puţin de 30 de câini Corgi. De altfel, în filmul „Regina”, actriţa Helen Mirren, care o interpretează pe Maiestatea Sa, apare împreună cu patrupezi din această rasă, tocmai pentru a arăta rolul pe care aceasta o are în viaţa reală de la curte.
Dar nu numai rasa Corgi e în graţiile Reginei, ci toate animalele. Anul acesta, Prima Doamnă a cerut o anchetă pentru a se clarifica motivele din cauza cărora au murit cinci câini, dar şi alte animale, pe domeniul regal din Sandringham. Se pare că o bacterie care infestase apa de pe domeniu a provocat decesul.

Jinxy, Bishonul la modă al Evei Longoria
Eva Longoria sau „Gaby”, aşa cum o cunosc cei care urmăresc serialul „Neveste disperate”, are un Bishon Maltez pe nume Jinxy. Câinele este luat chiar şi la filmări, iar cei doi se joacă oricând actriţa are un minut liber. De curând, vedeta şi-a mai cumpărat un Bishon, însă de culoare neagră, pentru a contrasta, probabil, cu Jinxy, care e alb. Paparazzii au surprins-o pe Eva la cumpărături de haine şi accesorii pentru noul patruped, împreună pe Jinxy, şi au presupus că aceasta voia să se asigure că cei doi se vor asorta.

Jennifer Garner are o căţeluşă geloasă
Martha Stewart este o căţeluşă din rasa Golden Retriver pe care Jennifer Garner o are încă de dinainte de a se căsători şi a veni pe lume cele două fiice ale sale. Actriţa a mărturisit că a avut cu animalul de furcă atunci când în casă a apărut prima sa fiică, Violet Ann. „Martha trecea printr-o perioadă mai dificilă. A fost puţin geloasă la început, dar apoi au făcut pace”, a mărturisit actriţa despre relaţia dintre fiica sa şi câine.

Nicole Richie şi „vulpiţa” Cleopatra
Cum la Hollywood, printre vedetele feminine, moda câinilor mici pare să fie foarte extinsă, nici Nicole Richie nu putea să facă excepţie. Pe căţeluşa „de poşetă” a actriţei o cheamă Foxy Cleopatra şi aparţine rasei Pomeranian. Căţeluşa e tratată ca o prinţesă, iar stăpâna sa o ia deseori, pe post de accesoriu, la tot felul de evenimente. În plus, a avut şi un rol în filmul „Simple Life”, acelaşi în care a jucat şi câinele lui Paris Hilton.
Nicole Richie o mai are şi pe Honey Child, o căţeluşă tot de talie mică, din rasa Shih Tzu. Într-o vreme, aceasta a purtat şi extensii de păr, pentru a arăta la fel ca „mămica” sa.

Serena Williams se uită cu Jackie la meciuri
Una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis, Serena Williams, se bucură, ori de câte ori poate, de câinele său, Jackie, un Jack Russel Terrier. Acesta poate fi văzut atât la plimbare cu tenismana, cât şi în tribune, atunci când Serena are o partidă importantă.
Tenismana mai deţine un Bishon şi un Pitbull pe nume Bambi, care a devenit celebru deoarece a muşcat un bodyguard în urmă cu câţiva ani.
Will Smith are o pasiune pentru Rottweileri Actorul Will Smith şi soţia sa sunt stăpânii a cinci Rottweileri, la ferma lor din Malibu, California. Câinii sunt cunoscuţi pentru faptul că au fost foarte bine educaţi, iar dintre ei, preferatul lui Will pare să fie Indo, cu care este văzut foarte des. Actorul s-a ataşat foarte mult şi de câinele alături de care a jucat în „I am a Legend” („Legenda vie”), un Ciobănesc German pe care îl vizitează în week-end-uri.

Britney Spears şi Bit Bit mănâncă din aceeaşi farfurie
03-03-2Britney Spears este cunoscută pentru faptul că îl răsfaţă în exces pe Bit Bit, câinele său din rasa Chihuahua, şi nu de multe ori, la evenimente mondene importante, cei doi au fost văzuţi mâncând din aceeaşi farfurie. Cântăreaţa i-a cumpărat lui Bit Bit propria sa garderobă, din care nu lipsesc hainele de gală, pijamalele şi accesoriile. Câinele are chiar şi o zgardă bătută cu diamante.
Vedeta mai are un Yorkshire Terrier, un Bishon Maltez şi un Collie care au şi ei parte de un tratament special şi de garderobe separate. Singura problemă este că, uneori, Britney trebuie să-i protejeze pe căţei de copiii săi.