Main menu

header

de Elena Şerban

Un motan din Boston, SUA, pe nume Sal, a fost chemat la tribunal pentru a-şi îndeplini obligaţia „cetăţenească” de… jurat. Stăpânii săi nu îşi explică de ce funcţionarii americani au reuşit să trimită o astfel de înştiinţare unui animal.

O glumă luată prea în serios
Stăpânii felinei cred că încurcătura a apărut în timpul ultimului recensământ desfăşurat în SUA. „Este adevărat că le-am spus funcţionarilor că Sal este un membru al familiei, dar le-am precizat că e un motan. Ce s-a întâmplat mai departe... nu mai ştiu”, a afirmat Guy Esposito, care a admis, mucalit, că Sal ar fi potrivit să fie martor, pentru că nu e nici bolnav, nici bătrân şi nici fost condamnat. Acestea sunt trei dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un cetăţean american pentru a fi ales jurat.

Sal este un bun „cetăţean”
„Este adevărat că Sal se uită la televizor şi pare că înţelege despre ce e vorba la ştiri, dar de aici până la a fi jurat... e cale lungă. Când va fi întrebat: «Vinovat sau nevinovat?» ce ar trebui să spună? «Miau, nu!» sau «Miau, da?»”, a întrebat retoric stăpânul.
Pentru a-i lămuri pe funcţionari că au făcut o greşeală, soţii Esposito au mers la un medic veterinar, care le-a dat un soi de adeverinţă în care se preciza: „Prin prezenta se adevereşte că Sal este o felină domestică şi cu păr scurt, sterilizată”. În ciuda acestui act, motanul este în continuare aşteptat să-şi facă datoria de „cetăţean” american la 23 martie.