Main menu

header

    Vârfurile unghiilor mai lungi trebuie tăiate, deoarece, în caz contrar, mersul pisicii poate fi afectat. De asemenea, se ştie că acestor animale le place să se caţere pe diferite obiecte, şi în aceste momente pot apărea diverse accidente dacă nu se iau măsuri la timp. Verificaţi periodic dacă pisicuţa dumneavoastră are unghiile mai lungi şi dacă vârful lor este foarte ascuţit. În cazul în care vârfurile trebuie tăiate puteţi folosi pentru această operaţiune un cleşte special, ce poate fi achiziţionat de la magazinele specializate.


Învăţaţi-o să nu se sperie de cleştişor
    Dacă felina este mai neastâmpărată şi nu tolerează să îi umblaţi la gheruţe, o puteţi obişnui din timp cu acest lucru mângâind-o foarte des pe lăbuţe. După câteva zile puteţi să o atingeţi cu cleştişorul până se obişnuieşte cu el şi nu se mai sperie. Apoi puteţi începe operaţiunea de „pedichiură”.

 


Evitaţi zona vascularizată
    Apucaţi uşor lăbuţa pisicii, strângeţi un deget până iese unghia şi tăiaţi cu o mişcare fermă numai vârful transparent al unghiei, evitând zona închisă la culoare, ce este puternic vascularizată. Pisica nu va simţi nimic, deoarece această operaţiune nu doare deloc. Procedaţi în acest fel cu fiecare unghie care trebuie tăiată, vorbindu-i pisicii pe un ton foarte calm şi prietenos. Dacă felina se zbate eliberaţi-o până se linişteşte şi, cu răbdare, reluaţi operaţiunea.

Daniela Purgaru