Main menu

header

de Dana Purgaru

La fel ca şi oamenii, câinii au şi ei propriul semn zodiacal, iar data la care s-au născut poate avea impact asupra caracterului, dar şi asupra relaţiei pe care o au cu stăpânul lor.

Berbec: 21 martie - 19 aprilie
Planeta guvernatoare este Marte, un semn roşu, de Foc. Acest lucru ar trebui să vă dea de bănuit asupra temperamentului pe care îl va avea căţelul. Va fi un animal cu un caracter puternic, inteligent şi foarte determinat în tot ceea ce face. Îi place să fie provocat şi va lua dresajul ca pe o întrecere. Trebuie să perseveraţi în tot ceea ce faceţi împreună cu el, să îi arătaţi cine este şeful şi să îl recompensaţi cât mai des. Rutina îl plictiseşte şi vrea mereu să facă ceva deosebit, aşadar este bine să fie socializat şi plimbat în locuri noi. Se potriveşte stăpânilor Săgetători şi Leu.

Taur: 20 aprilie - 20 mai
Un căţeluş din zodia Taur este guvernat de Venus şi e un mare iubitor al naturii, al libertăţii. De multe ori combină timiditatea cu încăpăţânarea şi din această cauză dresajul este mai dificil. Cel mai bine este să vă asiguraţi că se simte în siguranţă în orice circumstanţă încă de pui. La maturitate e un câine afectuos, inteligent şi loial, însă această devoţiune este dusă la extrem şi devine posesiv. Este indicat stăpânilor Capricorn, Fecioară sau Rac.

Gemeni: 21 mai - 20 iunie
Planeta Mercur conduce câinele născut în zodia Gemeni. Este schimbător şi imprevizibil, iar latura pozitivă a acestor trăsături poate fi accentuată numai prin dresaj, început în faza de pui. În funcţie de educaţia primită şi de rasă puteţi întâlni atât câini Gemeni care sunt foarte agresivi, cât şi foarte pasivi. Trăsăturile întâlnite la acest animal sunt inteligenţa şi dorinţa de schimbare. De exemplu, veţi observa frecvent că afară vă trage în locuri în care nu a mai fost pentru că este foarte curios. Este potrivit stăpânilor Vărsător şi Balanţă.

Rac: 21 iunie - 22 iulie
Câinele din zodia Rac adoră natura, este afectuos şi dependent de stăpân, de anumite jucării sau de un fotoliu, de exemplu. Este greu de ignorat şi cere multă atenţie. Nu suportă să stea singur şi este foarte sensibil la schimbări de mediu. Dacă vă luaţi un câine în zodia Rac trebuie să îi acordaţi totul. Cea mai mare plăcere a sa este să înoate. Stăpânii potriviţi sunt Peşti, Scorpion şi Taur.

Leu: 23 iulie - 22 august
Câinele Leu va fi uşor de identificat într-un grup, deoarece „străluceşte”, îi place să se facă remarcat şi impune reguli. Adoră să facă pe şeful atât afară, printre căţeii din parc, dar şi în casă. Din acest motiv trebuie învăţat de mic unde se situează în ierarhie. Aveţi grijă însă să nu-l situaţi prea jos, deoarece nu i se va potrivi rolul, el fiind „regele”! Este un animal entuziast, care necesită atenţie, este plin de energie şi are nevoie imperioasă de dresaj. Este potrivit stăpânilor Săgetător şi Berbec.

Fecioară: 23 august - 22 septembrie
Căţelul Fecioară poate fi numit „visător”. Adoră traiul în natură, fiind potrivit în curţi, bineînţeles în funcţie de rasă. Atenţie însă la pasiunea lui pentru săpat! Este unul dintre cei mai liniştiţi câini. Are mereu o bună dispoziţie molipsitoare, este prietenos, foarte adaptabil şi iubeşte rutina. Stăpânii lui e bine să fie în zodiile Capricorn şi Taur.

Balanţă: 23 septembrie - 22 octombrie
Căţelul din zodia Balanţă este, aşa cum o spune şi semnul său, echilibrat. Atenţie însă ca talerele să fie pe aceeaşi linie! La fel ca şi cel din zodia Gemeni este dual şi poate înclina către una dintre cele două laturi diametral opuse: înger sau diavol. Are nevoie de dresaj de mic, deoarece poate fi haotic şi încăpăţânat. La maturitate are tendinţa de a fi leneş, aşa că este bine să fie învăţat cu plimbări lungi, la ore fixe. Este potrivit stăpânilor Vărsător şi Gemeni.

Scorpion: 23 octombrie - 21 noiembrie
Guvernat de Pluto, câinele Scorpion este un semn de Apă. Este foarte încăpăţânat şi are o sănătate de fier dacă este bine întreţinut şi face multă mişcare. Îi place să participe la competiţii. Practic, pentru el totul este un concurs. Mizaţi pe acest lucru când îl dresaţi. Este loial, inteligent, uneori încăpăţânat şi îi place să fie singur la stăpân, care să îi acorde numai lui atenţie. Nu trebuie lăsat mult timp singur şi nu e bine să aibă libertatea de a face tot ce vrea. Sunt recomandaţi stăpânilor din zodiile Rac, Săgetător, Peşti şi în special Scorpion.

Săgetător: 22 noiembrie - 21 decembrie
Acest căţel este influenţat de Jupiter. Este naivul zodiacului, iubeşte să fie iubit, este mereu fericit, adoră să i se acorde atenţie şi este foarte jucăuş. Cea mai mare bucurie este să fie dus în parc unde sunt mulţi căţei. Este curios, îi place să aibă mereu ceva de făcut, pentru că se plictiseşte repede şi învaţă cât ai zice... os. Este căţelul perfect pentru stăpânii cărora le place să călătorească, în special dacă sunt din zodiile Săgetător, Leu sau Berbec.

Capricorn: 22 decembrie - 19 ianuarie
Planeta Saturn guvernează câinele Capricorn. Acesta este afectuos, necesită multă atenţie, grijă şi iubire din partea stăpânilor şi îi place să simtă că face lucruri pentru care este apreciat. Se simte bine când este admirat şi de aceea este un animal potrivit pentru concursurile de frumuseţe, indiferent de rasă. Este sociabil, convenţional, inteligent şi îi place să facă parte din familie, ştiind tot ce se petrece în casă. Este indicat stăpânilor Taur, Fecioară şi Balanţă.

Vărsător: 20 ianuarie - 18 februarie
Căţelul Vărsător are o curiozitate ieşită din comun. Practic, trebuie să ştie tot ce se întâmplă în jurul lui. Are un spirit liber, rareori ascultă comenzile, dar este şi de încredere. Nu se teme, nu e timid, e plin de curaj şi, uneori, e circumspect cu persoanele străine. Este poate prea „vorbăreţ”, independent, dar şi inteligent. Se potriveşte stăpânilor Balanţă, Gemeni şi Berbec.

Peşti: 19 februarie - 20 martie
Acest câine este guvernat de planeta Neptun şi este un semn de Apă. De altfel, dacă nu vă place apa şi nu mergeţi aproape în fiecare week-end la lac, râu sau mare nu vă luaţi un câine în zodia Peşti. Este un animal cu un caracter plăcut, este afectuos şi îi place să facă toate lucrurile împreună cu stăpânul. În special baie. Aşadar, asiguraţi-vă că îi puteţi acorda îndeajuns de multă atenţie. Este indicat stăpânilor Berbec, Rac, Scorpion şi Fecioară.