Main menu

header

de Elena Şerban

Consumul de câini şi de pisici este condamnat în toată lumea. Din acest motiv, reprezentanţii unei organizaţii de protecţie a animalelor din San Francisco, SUA, au iniţiat în mai multe oraşe de pe glob, printre care şi Bucureşti (la 16 septembrie), o serie de proteste, sperând să stopeze asasinarea animalelor în scop culinar.

Felinele sunt fierte de vii
Consumul de carne de câine sau de pisică din Coreea de Sud s-a diminuat în ultima vreme, după ce Guvernul de la Seul a decis să închidă Piaţa Moran, cunoscută şi căutată de iubitorii de carne de patrupede de companie. Aceasta reprezenta principala poartă de intrare în Coreea a pisicilor şi câinilor destinaţi consumului.
În urmă cu 20 de ani, autorităţile coreene au încercat fără succes să introducă pisicile şi câinii pe lista animalelor comestibile. Ei sperau că, în acest fel, traficul acestor patrupede pe piaţa neagră va fi eliminat. Coreenii mănâncă pisicile după ce le fierb de vii într-un tonic folosit la tratarea artritei.

Salvaţi de la tigaie
Iniţiativa organizaţiilor pentru protecţia animalelor vine la scurt timp după ce un alt caz şocant de trafic de câini a uluit lumea. Astfel, la jumătatea lunii august la frontiera Thailandei cu Laos, a fost interceptat un grup de traficanţi de câini, care intenţiona să transporte pentru bucătăriile vietnameze peste o mie de patrupede. Doar 892 de animale au fost salvate, restul murind strivite sau asfixiate.
În 13 state din lume, carnea de câine este foarte apreciată. Un exemplar pentru gătit costă aproximativ 33 de dolari.