Main menu

header

de Dana Purgaru

Un miel crescut alături de un câine a devenit acum, la 6 luni, un adevărat animal de companie, plimbat în fiecare zi în lesă.

Adoptat de Cockerul familiei
Alison Sinstadt din Shropshire, Marea Britanie, a adoptat în urmă cu 6 luni un miel după ce acesta a fost ce-al de-al treilea născut al unei oi de la ferma pe care femeia o conduce. Foarte rar se întâmplă ca o oaie să dea naştere la trei pui, iar cel mic nu a fost hrănit îndeajuns. Prin urmare, femeia n-a avut încotro decât să îl salveze, îngrijindu-l în casă. Nu mică i-a fost mirarea când a observat că nou-venitul a fost foarte curând adoptat de căţeluşa Jessie din rasa Cocker - Springer Spaniel.

Învaţă să latre
Cei doi s-au înţeles foarte bine, iar Alison a început să îl considere pe Jack, mielul mezin, ca pe al doilea câine al familiei. Iese în fiecare zi cu el la plimbare în lesă, iar acesta a învăţat toate apucăturile lui Jessie, ba chiar ştie să aducă băţul şi încearcă să latre. „Scoate nişte sunete de genul «Haaa...», adică trei sferturi de «Hau», ceea ce este extrem de amuzant”, a declarat stăpâna lui Jack. Cele două patrupede sunt acum de nedespărţit şi chiar dacă Alison l-a dus pe miel la o turmă de oi, acesta a refuzat să se alăture lor.