Main menu

header

06-03-1de Elena Şerban

Câinii, pisicile, peştii din acvariu şi, mai nou, reptilele, se numără printre animalele de casă preferate în toată lumea. Dacă vă doriţi altceva, ce aţi spune de un... rinocer?

Un exemplar de succes
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Kyoto, Japonia, au lucrat 15 ani şi au creat o specie de rinocer pitic. Animalul de casă are o lungime de 80 cm (faţă de 1.300 cm cât are, în medie, un rinocer sălbatic), o înălţime de 60 cm (faţă de 1.500 cm) şi o greutate de 40 kg (faţă de o tonă).
Până în prezent a fost obţinut un singur exemplar, însă acesta s-a dovedit un succes. Nu doar datorită dimensiunilor, ci şi a faptului că animalul este sociabil.

Va putea fi plimbat în lesă
Părinţii lui Syu Zyu (acesta este numele pe care l-a primit de la creatorii lui) sunt rinoceri din Sumatra şi din Jawa. Japonezii care l-au conceput speră că micuţul va deveni unul dintre cele mai iubite animale de companie din lume. Singurele temeri pe care le au creatorii sunt legate nu doar de impresia pe care ar face-o animalul faţă de lume, ci şi de senzaţia pe care o va avea acesta când va fi plimbat în lesă într-o zonă aglomerată.