Main menu

header

de Dana Purgaru

Un copoi în vârstă de 8 ani din Colorado, SUA, a devenit câinele cu cele mai lungi urechi din lume, record înregistrat recent în ediţia de anul viitor a Cărţii Recordurilor.

Lungimea organelor de auz îi ajută pe copoi la vânătoare
Urechile lui Harbor, un căţel din rasa Coonhound, o specie rudă cu mult mai cunoscuţii Basset Hound sau Blood Hound, măsoară 31 cm (stânga), respectiv 34 cm (dreapta). Nu este uşor pentru el să care asemenea greutăţi, însă datorită acestor „podoabe” atrage privirile şi simpatia tuturor.
Stăpâna sa, Jennifer Wert, a declarat că atunci când Harbor era pui se împiedica tot timpul de urechi, în special când cobora scările, motiv pentru care mai mult se rostogolea decât să meargă. „Acum, oamenii se opresc pe stradă ca să facă poze cu el sau să îl tragă de urechi”, a completat aceasta amuzată.
Lungimea urechilor copoilor îi ajută pe aceştia să capteze mai bine mirosul prăzii, aceştia fiind cei mai cunoscuţi câini de vânătoare.

Tigger, un Blood-Hound din Illinois, SUA, deţine încă recordul pentru căţelul cu cele mai lungi urechi - 34 cm, respectiv 35 cm - însă el a murit în 2009.