Main menu

header

de Dana Purgaru

Într-un oraş din Insulele Filipine s-a reuşit recent prinderea celui mai mare crocodil din captivitate. Acesta măsoară 6,2 metri.

Mănâncă 17 kilograme de carne la cinci zile
Crocodilul Lolong a fost capturat de vânători profesionişti într-o regiune mlăştinoasă a Insulelor Filipine după un efort ce a durat trei săptămâni. Doi oameni şi mai multe animale de fermă au căzut victime giganticei reptile înainte să fie capturată.
Adam Britton, zoologul australian care a efectuat măsurătoarea, este acelaşi expert care a măsurat lungimea crocodilului Cassius. Măsurând 5,48 metri, Cassius este consemnat în Cartea Recordurilor drept cel mai lung crocodil aflat în captivitate în acest moment. Oficialii Guinness World Records au declarat că au luat la cunoştinţă de crocodilul din Bunawan, urmând să verifice dacă reptila filipineză reprezintă cu adevărat cel mai lung crocodil aflat în captivitate.
Lolong mănâncă 17 kg de carne de porc la fiecare cinci zile şi a devenit principala atracţie a oraşului Bunawan. Zilnic, 500 de turişti vizitează localitatea ce găzduieşte 27.000 de locuitori, pentru a vedea imensul animal.