Main menu

header

de Dana Purgaru

Stârneşte hohote de râs pe tot Globul, este unul dintre cele mai căutate animale de pe internet, i-a uimit pe oamenii de ştiinţă şi are o poveste impresionantă. Snowball, papagalul dansator din SUA, a devenit faimos după ce a fost abandonat de stăpâni şi i s-a oferit o nouă viaţă.

Preferă Queen şi The Backstreet Boys
Locuieşte într-un adăpost din Maryville, Indiana, împreună cu 19 păsări exotice salvate de la moarte după ce au fost abandonate de stăpâni. Aici, Snowball, un papagal Kakadu în vârstă de 13 ani, şi-a început a doua viaţă, una de-a dreptul impresionantă şi surprinzătoare după ce îngrijitoarea păsărilor, Irena Schulz, l-a surprins... dansând. A fost atât de uluită şi de încântată de mişcările lui, încât a postat clipurile video cu el pe internet. Din acel moment, Snowball a devenit faimos în toată lumea, în special în Japonia. Pe muzica unor artişti precum Queen, The Backstreet Boys sau Lady Gaga, papagalul îşi clatină capul, păşeşte în lateral, îşi ridică picioarele şi îşi mişcă corpul în ritmul muzicii.

I-a uimit pe cercetători
Snowball a participat la numeroase emisiuni de televiziune şi reclame, dar şi la un studiu ştiinţific efectuat recent. În urma acestuia, cercetătorii au concluzionat că asistă la ceva unic deoarece până acum se credea că oamenii sunt singurele fiinţe înzestrate cu simţul ritmului. Specialiştii i-au contorizat ritmul pentru a observa cât de bun este papagalul ca dansator. Aceştia au dovedit că ritmul muzicii şi dansul păsării coincid perfect. „Am demonstrat că dacă ritmul se măreşte sau se diminuează, papagalul ajustează tempo-ul dansului său pentru a se menţine în sincron cu muzica. Am rămas uimit. Nu am mai văzut aşa ceva în viaţa mea”, a declarat medicul Aniruddh Patel de la Institutul de Neuroştiinţe din San Diego.

- Talentul lui Snowball a adus „colegilor“ săi înaripaţi de la centru o viaţă mai bună, fanii făcând donaţii substanţiale, ca semn de mulţumire şi încurajare.