Main menu

header

17-03-1de Ana Trifan

Patrick Dempsey, cunoscut publicului mai ales pentru rolul pe care-l interpretează în serialul „Anatomia lui Grey”, a făcut multe inimi să suspine. Se pare că doamnele şi domnişoarele au cu adevărat de ce să-l aprecieze pe actor. Şi nu vorbim aici doar despre ochii săi albaştri sau despre faptul că e inclus cu regularitate în topul celor mai sexy bărbaţi de pe planetă. „McDreamy”, aşa cum este alintat în serial, este şi în viaţa de zi cu zi o persoană sufletistă. Actorul a adoptat mai multe animale, pe care le îngrijeşte împreună cu soţia şi cu cei trei copii ai săi.

Implicat în activitatea mai multor organizaţii pentru protecţia animalelor
Măgăruşi, găini, pisici, căţei şi chiar o broască ţestoasă uriaşă - acestea sunt doar câteva dintre animalele pe care actorul Patrick Dempsey şi familia sa le ţin pe lângă casă şi le îngrijesc. Multe dintre ele au fost luate de pe stradă.
Patrick e implicat în activitatea mai multor organizaţii pentru protecţia animalelor, participă la campanii de strângere de fonduri pentru acestea şi nu se dă înapoi când e vorba să ajute direct un prieten din lumea necuvântătoarelor.

A luat o broască ţestoasă africană lovită de o maşină
În septembrie anul trecut, actorul a luat acasă o broască ţestoasă africană lovită de o maşină. „Broscuţa” salvată are peste 40 de kilograme şi locuieşte acum la „minigrădina zoologică” pe care actorul pare să o fi înfiinţat pe lângă locuinţa familiei. Familia actorului a mai salvat şi a mai adoptat o pisicuţă şi mai mulţi căţeluşi, între care şi doi pui de Labrador găsiţi de Jilian, soţia actorului.
Pe lângă aceste animale, în gospodăria actorului mai există şi păsări, inclusiv găini, o serie de câini şi pisici de rasă sau corciţi, dar şi câţiva măgăruşi pitici. Toate aceste necuvântătoare au devenit parte a familiei sale extinse, după cum a declarat actorul, care a precizat că nu are un animal preferat, pentru că ar fi ca şi cum ar trebui să aleagă un favorit dintre propriii copii.

Strâng ouă şi hrănesc găini
În familia lui Dempsey, ziua începe, invariabil, cu strânsul ouălor din cuibare şi hrănitul găinilor. Însoţit de gemenii săi, Sullivan şi Dary, doi băieţei în vârstă de 4 ani, actorul se asigură că fiecare animal primeşte atenţia cuvenită şi că între copii şi locuitorii „grădinii zoologice” de lângă casă se creează o legătură. „Avem turele noastre. Mergem şi ne asigurăm că am salutat fiecare animal pe parcursul unei zile. Nu uităm de măgăruşi şi de broasca ţestoasă.
Gemenii lui Patrick Dempsey adoră şi ei animalele, iar actorul a avut grijă să facă o prioritate din relaţia copiilor cu necuvântătoarele. „Toate animalele pe care le avem au devenit membri ai familiei. Toate au ajuns să fie, într-un mod foarte profund, o parte din viaţa copiilor. Suntem o mare familie extinsă”, a declarat actorul.

A înfiinţat un centru pentru bolnavii de cancer

Mărinimia actorului nu se restrânge însă doar la lumea animalelor. Patrick Dempsey a înfiinţat în oraşul său natal un centru destinat persoanelor care suferă de cancer. Actorul nu a fost inspirat în acest demers de serialul care l-a făcut celebru, aşa cum aţi putea crede, ci de experienţa mamei sale. În 1997, aceasta a fost diagnosticată cu cancer ovarian şi a reuşit să învingă boala după ani de tratamente. De atunci, actorul s-a implicat în strângerea de fonduri pentru susţinerea cercetărilor medicale menite să găsească un tratament pentru această boală cumplită şi alinării celor aflaţi în suferinţă.

„Toate animalele pe care le avem au devenit membri ai familiei. Toate au ajuns să fie, într-un mod foarte profund, o parte din viaţa copiilor. Suntem o mare familie extinsă“ (Patrick Dempsey)