Main menu

header

de Dana Purgaru

După ce au petrecut împreună 115 ani, Bibi şi Poldi, două broaşte ţestoase uriaşe de la o grădină zoologică din Austria, s-au săturat una de alta. Potrivit îngrijitorilor, acestea refuză să mai împartă aceeaşi cuşcă.

Şedinţele de terapie nu dau roade
Femela Bibi şi masculul Poldi par să nu-şi mai găsească liniştea în căminul conjugal în care trăiesc de 36 de ani. „Avem impresia că ţestoasele nu mai suportă să se vadă una pe alta”, a declarat Helga Happ, directoarea Grădinii Zoologice Klagenfurt. Înainte de cuşca din Austria, cele două broaşte au locuit la Grădina Zoologică din Basel, Elveţia. În total, 115 ani de convieţuire.
Ţinând cont de longevitatea relaţiei lor, îngrijitorii au încercat să le împace pe cele două ţestoase prin şedinţe de terapie, ce au inclus afrodiziace şi diverse jocuri, însă deocamdată în zadar. Bibi este cea care se pare că nu îl mai suportă pe Poldi şi îl agresează continuu.
Aceste ţestoase nu sunt singurele exemplare din regnul animal care „divorţează”. Cercetătorii au observat că acest fenomen se manifestă şi la alte specii, în special la păsări.