Main menu

header

de Dana Purgaru

Urangutanii de la „Jungle Island” din Miami, Florida, SUA, sunt animale moderne. Ei folosesc iPad-uri pentru a comunica, a se juca, dar şi pentru a învăţa.

Folosesc iPad-urile pentru a comunica
Se pare că nu numai noi suntem fascinaţi de tablete, ci şi urangutanii. Conducerea Parcului „Jungle Island” a decis să facă experimente şi să le permită urangutanilor să folosească tabletele pentru a vedea care e reacţia acestora. Astfel, în acest moment, şase dintre urangutani folosesc iPad-uri pentru a comunica, în cadrul unui program de stimulare mentală. Şi, aproape la fel ca şi în cazul oamenilor, bătrânii nu par să dea importanţă tehnologiei de ultimă oră. „Tinerii înţeleg. Dar cei mai în vârstă nu sunt interesaţi. Sigur se gândesc că au trăit atâta şi s-au descurcat şi fără tehnologie, fără iPad”, a declarat Linda Jacobs, coordonatoarea studiului.
iPad-urile folosite sunt create special pentru oamenii cu autism. Pe ecran apar imagini ale diferitelor obiecte, iar urangutanii apasă butoanele corespunzătoare. Primatele au învăţat să răspundă întrebărilor simple şi să îşi exprime dorinţele.