Main menu

header

  Cine a spus că patrupedele noastre nu se pot bucura de un tort ca la mama acasă? Iată câteva reţete pe care le puteţi pregăti foarte uşor, bazate pe ingrediente naturale, ce vor fi un adevărat rezervor de sănătate şi de veselie pentru căţeluşi. Aşadar, încercaţi pentru căţelul dumneavoastră un tort...

Gustos

  Ingrediente: o ceaşcă de făină, o lingură cu bicarbonat de sodiu, un sfert de ceaşcă de unt de arahide, un sfert de ceaşcă de ulei, o ceaşcă de morcovi daţi prin răzătoare, o lingură cu vanilie, o lingură cu miere (opţional), un ou.
Mod de preparare: amestecaţi ingredientele uscate. Adăugaţi şi restul şi amestecaţi repede. Coaceţi aluatul într-o formă rotundă pe care aţi uns-o cu ulei în prealabil. După ce este gata puteţi decora tortul cu brânză de vaci şi cu bucăţele de morcovi fierţi.

Cu pui, în straturi

  Ingrediente: trei ceşti cu făină, o lingură cu praf de copt, o jumătate de ceaşcă de margarină slabă, şase ouă bătute, o jumătate de ceaşcă de ulei de porumb, două borcănele sau pliculeţe cu mâncare pe bază de pui, pentru căţei, două ceşti cu morcovi daţi prin răzătoare, iaurt, două-trei fâşii de bacon mărunţit.
Mod de preparare: ungeţi cu ulei două forme rotunde de tort. Amestecaţi făina şi praful de copt. Într-un vas separat mărunţiţi margarina, puneţi ouăle şi uleiul de porumb şi amestecaţi. Adăugaţi borcănelele cu mâncare din pui, morcovii şi combinaţia de făină şi praf de copt. Amestecaţi bine şi coaceţi. După ce este gata se răceşte şi se unge cu un strat de iaurt, apoi se aşază al doilea strat deasupra. Puneţi din nou iaurt şi presăraţi bucăţelele de bacon.

Cu banane

  Ingrediente: o ceaşcă de banane mărunţite, o jumătate de ceaşcă de unt slab, trei ouă mari, o ceaşcă de apă, două ceşti cu făină, două linguri cu praf de copt, o lingură cu bicarbonat de sodiu, o lingură cu ghimbir, două linguri cu scorţişoară, miezul unei nuci.
Mod de preparare: amestecaţi bine bananele şi untul până devin cremă, apoi adăugaţi ouăle şi apa. Amestecaţi bine şi puneţi şi ingredientele uscate. Răsturnaţi totul într-o formă de tort unsă în prealabil, coaceţi şi apoi răciţi tortul. Îl puteţi decora cu brânză de vaci amestecată cu foarte puţin zahăr.

Cu pastramă

  Ingrediente: o ceaşcă şi jumătate cu făină, o lingură şi jumătate cu praf de copt, o jumătate de ceaşcă de unt slab, o jumătate de ceaşcă de ulei de porumb, un borcănel sau un plic cu mâncare pentru câini pe bază de vită, patru ouă, două-trei felii de pastramă sau şuncă de vită mărunţită.
Mod de preparare: amestecaţi untul, adăugaţi uleiul, mâncărica de vacă şi ouăle. Puneţi ingredientele uscate până se formează un aluat. Coaceţi aluatul într-o formă de tort unsă în prealabil şi apoi răciţi. Decoraţi cu iaurt, smântână sau brânză de vaci slabă şi adăugaţi pastrama mărunţită.
Mixt
Ingrediente: 250 g de carne de vită fiartă şi tocată, 250 g de ficat de pui fiert şi tocat, trei ceşti cu orez fiert şi limpezit, o ceaşcă de morcovi fierţi şi mărunţiţi, o ceaşcă de ţelină fiartă şi mărunţită, o legătură de pătrunjel mărunţită, două ouă fierte şi mărunţite, două linguri cu ulei de măsline, smântână slabă, brânză de vaci.
Mod de preparare: puneţi toate ingredientele într-un vas şi amestecaţi foarte bine. Împărţiţi apoi conţinutul în patru porţii şi adăugaţi-le într-o formă rotundă, în straturi, printre care puneţi smântână slabă. Ţineţi la cuptor 30 de minute şi apoi răciţi bine. Decoraţi cu brânză de vaci şi cu rondele de morcovi fierţi.
Daniela Purgaru