Main menu

header

  Printre cele mai frumoase pisici din lume se numără şi Korat, o felină cu un corp suplu, o culoare deosebită şi o inteligenţă superioară altor rase.

Thailanda, ţara de origine

  Korat este o pisică foarte asemănătoare cu Albastra de Rusia sau Chartreux, mai ales datorită culorii. Este una dintre cele mai vechi rase naturale şi provine din Thailanda, unde mai este cunoscută sub numele „Si-Sawat” (în traducere, „Noroc bun”). Se pare că regele Rama al V-lea este cel care a dat numele actual al rasei, după ce a remarcat frumuseţea pisicii. Prima pereche de Korat a fost importată în Statele Unite abia în anul 1959.

Are o culoare albastră-argintie

  Korat are talie medie, cu un corp suplu, dar în acelaşi timp musculos. Capul este puternic, în formă de inimă, ochii sunt verzi-aurii ziua şi verde-smarald noaptea, iar urechile sunt mari şi late la bază. Membrele sunt direct proporţionale cu mărimea corpului, cu picioarele din spate puţin mai lungi decât cele din faţă. Coada este medie, iar culoarea blănii este asemănătoare cu cea a fructului thailandez sawat (albastră-argintie). Greutatea unui exemplar este de 2,5-5 kg.

Devotată şi inteligentă

  Aceste pisici sunt destul de tăcute, nu deranjează, le place să se joace, sunt devotate stăpânilor şi sunt foarte inteligente. Sunt energice, se înţeleg foarte bine cu alte pisici şi chiar cu alte animale din casă. Ţinând totuşi cont de înclinaţiile sălbatice ale rasei, puii trebuie obişnuiţi de timpuriu cu prezenţa stăpânilor.

Atenţie la sedative şi la anestezice!

  Nu necesită o îngrijire deosebită, deoarece blana este scurtă. Aceasta trebuie periată doar o dată pe săptămână.
Din punct de vedere al stării de sănătate, Korat nu prezintă probleme specifice, fiind foarte rezistente. Controlul periodic este însă necesar. Aveţi grijă, deoarece s-a constatat că aceste pisici sunt alergice la unele antibiotice, iar sedativele şi anestezicele au efecte de foarte lungă durată comparativ cu celelalte rase de pisici. Speranţa de viaţă este de peste 15 ani.
Daniela Purgaru