Main menu

header

de Veronica Zărescu

Medicii recomandă aclimatizarea bebeluşilor cu apa încă din primele luni de viaţă. Problema este că micuţii sunt încă legaţi de scutece la această vârstă, aşa că producătorii de articole pentru bebeluşi s-au adaptat cerinţelor şi au creat pamperşi speciali pentru piscină. Aceştia sunt de unică folosinţă, nu absorb apa din exterior, dar reţin nevoile bebeluşului în interior. Există şi slipi cu aceste proprietăţi, ce pot fi spălaţi după fiecare utilizare. Aceştia prezintă o dublură din bumbac pe interior, separată de materialul supraelastic printr-o folie de plastic.

Preţul este accesibil
Slipii pot fi achiziţionaţi din magazinele cu articole speciale pentru copii şi costă între 15 şi 150 de lei, în funcţie de producător. Scutecele impermeabile se găsesc chiar şi în hipermarketuri, la raioanele de bebeluşi. Fără aceste articole, micuţul dumneavoastră are accesul interzis în piscină. Pentru a evita situaţiile neplăcute, în care mama a uitat să îi aducă bebeluşului slipul de acasă, deţinătorii centrelor de agrement au, de regulă, în dotare pamperşi de unică folosinţă pentru micuţi. Contra unei sume ce variază între 5 şi 10 lei, bebeluşul este echipat şi gata de scufundare.

Momentul optim pentru un costum de baie
La intrarea în mare sau la plajă nu mai există niciun fel de restricţie pentru copii. Specialiştii sunt de părere că micuţul ar trebui să înceapă să se ruşineze de goliciunea lui abia pe la 5-6 anişori. Atunci ar fi momentul pentru cumpărarea unui slip. Costumul de baie la fete este necesar în momentul în care fetiţa tatei începe să devină domnişoară şi să i se dezvolte sânii. Asta ar fi cam în jur de 11-12 ani. Până atunci, aceste articole vestimentare sunt un moft.