Main menu

header

de Veronica Zărescu

Încă de la primele alimente solide ale bebeluşului este de preferat să hrăniţi micuţul într-o poziţie cât mai corectă. Pentru acest lucru puteţi cumpăra o măsuţă specială pentru copii.
Acest accesoriu, pe lângă faptul că este deosebit de atractiv pentru micuţi, este şi foarte util. Datorită faptului că în husa de la spate există o scândurică, ştrengarul stă cu coloana vertebrală într-o poziţie corectă. Scaunul este puţin mai înalt decât cel obişnuit, motiv pentru care mama îl poate hrăni cu uşurinţă, acesta fiind la înălţimea medie a unui adult care stă jos. Pentru siguranţa copilului, măsuţa specială are hamuri ce îl opresc pe cel mic să se ridice şi să cadă într-un moment de neatenţie al mamei. Totodată, hamurile îi permit copilului să se mişte lejer în poziţia de şezut.

Se curăţă uşor şi ocupă puţin spaţiu în casă
Totul se complică în momentul în care micuţul se hotărăşte că e momentul să mănânce singur. Murdăria poate fi curăţată uşor, pentru că husa se scoate şi se poate spăla, iar măsuţa propriu-zisă se poate şterge cu buretele. Nici lipsa spaţiului din apartament nu este o problemă. Măsuţa se pliază şi poate fi ţinută după uşă sau lângă perete. La atâtea avantaje ale acestui accesoriu, preţul este pe măsură: între 100 şi 700 de lei. Este adevărat că variaţia de cost este mare, dar şi firmele producătoare sunt multe, aşa că fiecare părinte va opta pentru varianta optimă, în raport cu bugetul familiei.