Main menu

header

de Veronica Zărescu

Simplu de utilizat şi practic în primele luni de viaţă, port-bébéul este preferat de tot mai mulţi părinţi. Este mult mai simplu să mergeţi la magazin cu micuţul suspendat la piept, decât să coborâţi cu căruţul şi cu toate accesoriile. Preţul unui astfel de „marsupiu” variază de la 30 până la 500 de lei.

Testaţi-l înainte de a-l cumpăra
Utilizarea port-bébéului se poate face din primele luni de viaţă şi până la un an şi jumătate dacă aveţi puterea să îl mai ţineţi în braţe pe ştrengar. Port-bébéul trebuie să fie dintr-un material solid, confortabil, conform normelor de securitate europene. Există diverse modele: dorsal, ventral, cu schelet de plastic sau suport din stofă, poziţie în şezut sau cea naturală a fătului. Este preferabil ca înainte de 9 luni să purtaţi copilul în faţă (cu faţa sau cu spatele la dumneavoastră), pentru o mai bună supraveghere. Orice ar fi, înainte de a vă hotărî pentru un model, încercaţi-l întotdeauna.

Poate fi dotat cu tetieră
Verificaţi apoi ca port-bébéul să menţină bine capul bebeluşului, adică să fie dotat cu o tetieră şi cu bretele de purtare adaptabile la măsurile dumneavoastră. Nu uitaţi să vă asiguraţi de nivelul de siguranţă al centurilor de prindere şi de susţinere a bebeluşului. Încredinţaţi-vă că nu poate aluneca micuţul prin deschizăturile laterale şi lăsaţi-i liberă faţa, poziţionată într-o parte, astfel încât să poată respira întotdeauna corect. Nu utilizaţi niciodată port-bébéul pentru o altă activitate decât mersul pe stradă (în niciun caz pentru a practica un sport sau pentru a merge cu bicicleta). Gândiţi-vă, de asemenea, să nu vă aplecaţi în faţă dacă micuţul este ţinut în spate.