Main menu

header

de Veronica Zărescu

Vremea tomnatică destul de capricioasă poate fi dificilă în alegerea unei vestimentaţii potrivite pentru micuţul  dumneavoastră. De aceea trebuie să aveţi grijă ce hăinuţe alegeţi, mai ales pentru sugari, care nu fac prea multe mişcări şi li se face frig mai repede. Ideal ar fi să îi echipaţi cât mai bine. Încercaţi să aveţi la dumneavoastră întotdeauna un articol vestimentar în plus în cazul în care soarele intră în nori.

Adaptaţi îmbrăcămintea în funcţie de vreme
Copilul nu transpiră numai vara pe temperaturi ridicate, ci şi toamna, când vremea este schimbătoare, iar mami l-a îmbrăcat prea gros. Dacă dumneavoastră nu suportaţi mânecile lungi, mai ales când e foarte cald, nici micuţul nu le suportă! Însă în cazul în care condiţiile de vreme sunt instabile, e de preferat să mai aveţi la îndemână o vestă de protecţie. În principal se recomandă ca hainele ce intră în contact direct cu pielea să fie din  bumbac. În acest caz, evitaţi body-urile cu capse şi folosiţi maiourile de corp, ce se opresc sub talie şi permit aerului să circule.

Capul trebuie acoperit în permanenţă
Capul copilului trebuie să fie mereu acoperit, în special când soarele de afară e puternic, chiar dacă nu este foarte cald. Atunci când sunt în jur de 24 de grade nu mai lăsaţi copilul să doarmă în „săculeţul de dormit”, ci culcaţi-l în pijamale.
De pe la 3-4 ani apar şi pretenţiile cu privire la hainele purtate. Copilul o să prefere anumite bluze, pantaloni sau accesorii. Mai delicată este situaţia mămicilor de fetiţe, pentru că acestea vor învăţa foarte repede ce este moda şi vor încerca să fie cât mai cochete.