Main menu

header

de Veronica Zărescu

Copiii pot avea pielea la fel de uscată ca unii adulţi. De fapt, pielea tânără este mai delicată şi este mult mai posibil să devină uscată. Aerul rece, uscat de afară şi încălzirea din casă pot deshidrata pielea copilului. Dacă bebeluşul dumneavoastră are pielea mai uscată, atunci aceasta se poate crăpa chiar şi pe timpul verii. Oricum trebuie să ţineţi seama de câteva reguli la spălarea şi la uscarea zilnică a bebeluşului.

Folosiţi săpunuri speciale, fără miros
Îmbăierea usucă foarte mult pielea unui copil, deoarece o dată cu murdăria se înlătură şi grăsimea naturală a pielii. Dar aceasta este absolut necesară, aşa că trebuie făcută cu anumite restricţii. În loc de o baie de 30 de minute, spălaţi copilul doar zece minute. Folosiţi apă caldă, nu fierbinte, şi daţi-i cu puţin săpun. Se recomandă utilizarea unui săpun fără miros, special, căci este mai delicat. Lăsaţi micuţul să se joace în cadă înainte de spălare, ca să nu stea în apă cu săpun. Chiar dacă uleiurile de baie sunt hidratante, nu este recomandată folosirea lor, pentru că ele pot face cada deosebit de alunecoasă. Cel mai bine este să folosiţi o cremă hidratantă imediat după baie.

La final, aplicaţi cremă hidratantă
După ce îl scoateţi din cadă, tamponaţi-l uşor cu un prosop şi apoi aplicaţi imediat crema hidratantă. Dacă îl masaţi cu cremă la câteva minute după baie, pielea va fi mai bine hidratată, pentru că va reţine apa în ţesuturi. În ceea ce priveşte cremele, există produse speciale pentru pielea uscată a bebeluşului, ce necesită aplicare atât după baie, dar şi în timpul zilei, la nevoie.