Main menu

header

de Veronica Zărescu

Vacanţa de iarnă este mereu inedită, provocatoare şi plină de peripeţii. Putem să programăm din vreme unde să ne-o petrecem,  dar nu ştim niciodată cum va fi vremea şi dacă vom avea zăpadă. Anul acesta, visul copiilor s-a îndeplinit. A nins şi ne putem bucura de beneficiile aduse de omătul proaspăt. Pârtiile de schi ne cheamă să facem mişcare, patinoarele în aer liber ne îndeamnă să păşim pe gheaţă, iar nămeţii din curte aşteaptă să capete forma unui om de zăpadă.

La patinoar, în familie
Dacă plecaţi la munte sau la bunici la ţară, distracţia este garantată. Dacă rămâneţi în Bucureşti, atunci trebuie să programaţi câteva distracţii de sezon… sau nu chiar. Cu toate că este un sport specific iernii, patinajul poate fi practicat în Bucureşti pe tot parcursul anului. Moda mall-urilor cu patinoar în interior s-a dezvoltat serios în ultimii ani. Aşa că puteţi merge într-un loc de joacă plin de bile şi de tobogane, după care puteţi patina puţin şi apoi viziona un film de animaţie 3D. Şi toate acestea într-o singură zi şi într-un singur loc. Şi în tot acest timp, mami face cumpărăturile, probează haine sau bea o cafea cu prietenele.

Înot în bazine acoperite sau jocuri în aer liber
Dar asta nu e tot! Ce ar fi să vă provocaţi prietenii la o tură de… bazin. O seară de înot alături de amici poate contribui la o vacanţă perfectă. Nu trebuie ocolite nici locurile de joacă special amenajate pentru zilele friguroase. Acestea au apărut în Bucureşti la tot pasul. Mai există şi cluburi cu activităţi artistice, unde îl puteţi înscrie pe cel mic la pictură, dans sau muzică. Momente de neuitat pot trăi atât cei mari, cât şi cei mici în lumea de basm a teatrului de păpuşi. Orice veţi alege va fi distractiv şi sănătos pentru copii. În felul acesta vor uita, măcar pentru scurt timp, de televizor sau de calculator şi mai ales de… şcoală! Mişcare înseamnă sănătate, relaxare şi revigorare. Aşa că micuţii se vor întoarce la grădiniţă sau la şcoală cu forţe proaspete şi cu amintiri frumoase. Vacanţă plăcută!