Main menu

header

    Este bine ştiut faptul că majoritatea femeilor se tem de perioada de sarcină, pentru că se îngraşă foarte mult. Kilogramele luate în nouă luni pot fi date jos cam în tot atât timp dacă mămica face un pic de mişcare şi dacă respectă câteva reguli de bază la mâncare. Pentru a vă ajuta să vă recăpătaţi silueta de odinioară vă dăm câteva sfaturi: Renunţaţi la dulciuri   Gândiţi-vă câte calorii conţine o singură bucăţică de ciocolată şi câtă mişcare trebuie să faceţi ca să daţi jos kilogramele în plus.
     Educaţi-vă stomacul  Porţiile mari de mâncare lărgesc stomacul, aşa că încercaţi să mâncaţi mai puţin şi mai des.  Beţi ceaiuri calde  Băuturile calde dau senzaţia de saţietate şi topesc grăsimile din mâncarea ingerată.

     Folosiţi parfumuri Parfumul puternic vă taie pofta de mâncare, în special de dulciuri.  Evitaţi să vedeţi sau să vă gândiţi la mâncare  Nu lăsaţi la îndemână alimente tentante, cum ar fi: ciocolată, chipsuri, biscuiţi. Este mult mai uşor dacă nu le vedeţi.  Gătiţi la foc mic  Atunci când gătiţi la foc mic se foloseşte mai puţină grăsime decât atunci când daţi aragazul mai tare. Pâine prăjită  Dacă vi se face foame rău, atunci ronţăiţi încet o felie de pâine prăjită. Va calma imediat papilele gustative.  Analize hormonale În perioada sarcinii toate glandele îşi modifică funcţiile şi lucrează într-un alt ritm.


     Mergeţi la un medic endocrinolog şi faceţi setul de analize hormonale, pentru a vă asigura că totul a revenit la normal. Consultaţi un nutriţionist  Cel mai bine este să apelaţi la un medic specialist în nutriţie, care să vă recomande exact ceea ce puteţi mânca, la ce oră şi în ce combinaţii. Gimnastică de întreţinere Măcar o jumătate de oră pe zi ar trebui să o dedicaţi sportului. Vă ajută să vă menţineţi în formă, dar şi să eliminaţi kilogramele acumulate în perioada sarcinii.

Veronica Zărescu