Main menu

header

    Aşa cum v-am promis în numărul trecut, am revenit cu sfaturi pentru bagajul copilului în vacanţă. Dacă mergeţi cu autoturismul şi aveţi suficient spaţiu, ar fi recomandat să luaţi pentru micuţ un pat pliant şi un cărucior. Patul pliant cu geantă este ideal în concediu atât pentru somn, cât şi ca ţarc de joacă. În geanta acestuia vor încăpea fără probleme cearşaful şi sacul de dormit.
    De asemenea, un cărucior sport, cu sistem de strângere tip umbrelă este foarte util atât pentru deplasare, cât şi ca loc de luat masa. Când vine vorba despre toaleta copilului, sunt părinţi care doresc să ia şi cădiţa micuţului, pe lângă prosoape, şampon, săpun, ulei de baie şi alte cosmetice. O altă variantă mai simplă ar fi folosirea duşului sau achiziţionarea unei piscine gonflabile, foarte utilă şi pe plajă, care, împăturită, ocupă un spaţiu redus. 

Nu uitaţi trusa medicală
     Trusa trebuie să conţină strictul necesar pentru îmbolnăviri minore, răni şi arsuri solare. Nu uitaţi: un termometru, un antitermic (preferabil paracetamol), ser fiziologic, pansamente, o foarfecă cu vârfurile rotunde, antiseptice care usucă, o cremă împotriva iritaţiilor şi un filtru solar. Totuşi, nu exageraţi cu diversitatea şi cu numărul medicamentelor pe care le luaţi, puteţi găsi aproape oriunde o farmacie în caz de nevoie. Aveţi grijă să luaţi caietul cu bolile şi cu vaccinurile micuţului, numărul de telefon de acasă al pediatrului, precum şi cel al centrului medical cel mai apropiat de destinaţia călătoriei.
Veronica Zărescu