Main menu

header

    Orice copil sănătos are nevoie de mişcare, de aer curat şi de soare. O îmbinare perfectă a acestor factori o reprezintă mersul pe bicicletă. Vârsta nu reprezintă o problemă. Magazinele specializate au la vânzare o gamă variată de triciclete, ce pot servi drept suport pentru plimbare atât bebeluşilor, cât şi copiilor până la 3 ani. Totuşi, este nevoie ca micuţul să stea singur în şezut şi să îşi ţină capul, adică peste vârsta de 7-8 luni. Nu trebuie să vă faceţi probleme nici cu pedalatul. Tricicletele au un mâner în spate, cu care îl puteţi conduce unde doriţi, în vreme ce picioarele micuţul stau pe un suport special. O dată cu creşterea copilului puteţi detaşa aceste accesorii şi să îl lăsaţi să-şi consume energia pedalând. Preţul unei astfel de triciclete variază între 80 şi 400 de lei.

Rolele şi skate-boardul, o alternativă eficientă
     De pe la 2 ani şi jumătate se pare că tricicleta nu îi mai satisface dorinţa de a face mişcare, iar copilul va fi tentat să împrumute bicicleta cu roţi ajutătoare a copiilor mai mari. Este momentul în care trebuie să treceţi la următoarea etapă. După ce se va simţi stăpân pe pedale este timpul să renunţaţi la roţile ajutătoare. Nu vă aşteptaţi să meargă din prima, dar fiţi siguri că momentul în care va reuşi va reprezenta o victorie pentru micuţ. Va avea mai multă încredere în sine şi curaj faţă de necunoscut.

     Nu îl forţaţi însă, fiecare copil are ritmul lui de a învăţa. În plus, unii copii sunt mai fricoşi şi vor învăţa mai greu. O bicicletă cu roţi ajutătoare pentru 3-4 ani se găseşte în hipermarketuri sau în magazinele speciale pentru articole sportive şi costă între 100 şi 300 de lei. Pentru o bicicletă mai mare sau pentru o semicursieră va trebui să scoateţi din buzunar cel puţin 350 de lei. Dacă nu îi place bicicleta şi nu este atras de ea încercaţi să îi cumpăraţi alte accesorii cum ar fi: rolele sau skate-boardul.
Veronica Zărescu