Main menu

header

Astrul zilei” poate crea neplăceri femeilor însărcinate

      E vară şi multe dintre dumneavoastră merg la mare. În pofida a ceea ce se spune, nu există adevărate contraindicaţii pentru voiajuri şi deplasări în timpul sarcinii. Sunt totuşi necesare anumite precauţii, mai ales în ceea ce priveşte expunerea la soare în cele nouă luni de graviditate. 

Luaţi-vă măsuri de protecţie!
      Cunoaştem toţi riscurile generale ale expunerilor imprudente la soare, dar pentru femeile însărcinate există o problemă în plus, aşa-numita „mască de gravidă”. Simptomele constau în apariţia unor pete închise la culoare pe frunte, nas şi pomeţi, dând aspectul de mască pe faţă. Aceasta se datorează faptului că în timpul sarcinii creşte secreţia de hormoni ce stimulează melanocitele, celule ce produc pigmentul pielii şi o protejează de razele ultraviolete.

      O expunere excesivă şi fără protecţie poate înrăutăţi situaţia. Pentru a evita momentele neplăcute vă recomandăm câteva măsuri de protecţie:
- Expunerea trebuie dozată şi evitată în intervalul orar 11:00-16:00;
- Folosiţi creme de soare cu grad mare de protecţie şi cât mai hidratante în orice condiţii atmosferice;  - În cazul apariţiei petelor renunţaţi la expunerea la soare. 

Faceţi plimbări pe malul mării
- Fătul este protejat în faţa soarelui de lichidul amniotic, dar totuşi ungeţi abdomenul cu creme solare, întrucât, la tensiunea la care este supusă pielea prin creşterea micuţului, se adaugă şi deshidratarea datorată bronzului. În acest mod este favorizată apariţia vergeturilor; 
- Nu neglijaţi sânii: căldura şi soarele duc la o îngroşare a glandei mamare, ce provoacă o creştere a vascularizării;
- Un costum de baie cu sutien ce are cupe întărite e util pentru menţinerea elasticităţii ţesuturilor şi tonusului muşchilor; 
- Picioarele suferă şi ele efectele vasodilataţiei. Creaţi-vă obiceiul de a face plimbări lungi pe malul mării, cu picioarele în apă, pentru a beneficia de masajul natural al valurilor.
Veronica Zărescu