Main menu

header

de Veronica Zărescu

Importanţa bradului de Crăciun este foarte mare, mai ales pentru copii, iar implicarea întregii familii nu face decât să-i sporească sentimentul de siguranţă celui mic.

Încurajaţi-i să creeze singuri decoraţiunile
Împodobirea bradului este un moment mult aşteptat atât de cei mici, cât şi de adulţi. Cel mai frumos este dacă toată familia se implică la realizarea şi agăţarea decoraţiunilor.
Un brad cu podoabe personalizate are o valoarea sentimentală inestimabilă faţă de cele mai moderne globuri de pe piaţă. Dacă nu vă pricepeţi la realizarea decoraţiunilor, nu vă îngrijoraţi. Vă puteţi inspira de pe internet, iar materialele necesare sunt rezonabile ca preţ.
În plus, aceasta este o activitate benefică pentru cei mici, care pot fi chiar bine instruiţi în a manevra hârtia şi lipiciul, deoarece cursurile de origami sunt din ce în ce mai răspândite în învăţământul preşcolar şi dau rezultate foarte bune printre cei mici, care îşi dezvoltă imaginaţia, învaţă să creeze, să se concentreze şi să aibă răbdare. Ei realizează la grădiniţă sau la şcoală în această perioadă a anului globuri din hârtie, steluţe, brăduţi sau alte decoraţiuni, aşa că le puteţi acorda importanţă prin a le cere să vă înveţe.

Un motiv de mândrie pentru întreaga familie
Un glob din hârtie nu va fi niciodată un pericol pentru cei mici, dar poate fi o adevărată operă de artă dacă este realizat după desenul bunicului, cu hârtia decupată de tata, şi colorat de micuţul „ucenic” al familiei. Chiar şi bunica vă poate ajuta la realizarea unui şir de beteală din hârtie colorată. Vârful de brad se poate face dintr-un carton rezistent, acoperit cu poleială, ca să strălucească mai tare.
Puteţi folosi şi globuri sau instalaţia luminoasă clasică, dar păstraţi decoraţiunile realizate manual, pentru bucuria tuturor celor care au muncit la ele.
După împodobirea bradului nu mai rămâne decât să-l aşteptaţi pe Moş Crăciun. Despre acesta şi despre legendele care-l înconjoară vă vom povesti în numărul viitor al revistei noastre.

- Pentru primii ani ai micuţului puteţi alege un brad artificial, de mici dimensiuni.