Main menu

header

    La naştere, creierul bebeluşului este doar un sfert din cât va fi cel al unui adult. Pe la vârsta de 3 ani, creierul este deja de trei ori mai mare, este capabil să asimileze foarte multă informaţie. Astfel, micuţul are nevoie de ajutor şi prin alimentaţie. Vă recomandăm următoarele alimente ce ar trebui să existe în meniul micuţului:

  Peşte Este vorba în special despre somon, ton, sardine şi macrou. Acestea sunt tipurile de peşte ce conţin cel mai mult Omega 3. Se recomandă consumul de peşte doar de două ori pe săptămână.

  Avocado Conţine Omega 6, un alt component esenţial pentru dezvoltarea creierului. I-l puteţi da să îl consume ca atare sau amestecat cu banană.

  Fasole boabe Studiile au arătat că fasolea boabe, ce conţine vitamina B, este foarte bună pentru creier.

  Iaurt Iaurtul conţine un important aminoacid, ce îi va îmbunătăţi copilului memoria şi îl va ţine activ mai multă vreme. Este perfect pentru gustarea de după-amiază, atunci când energia lui începe să scadă.

  Căpşuni şi afine Studiile au arătat că aceste fructe îmbunătăţesc puterea de concentrare şi memoria pe termen scurt.

   Cereale Sunt pline de vitaminele B12 şi B6, numai bune pentru creierul copilului dumneavoastră. Sunt şi plăcute la gust, mai ales în combinaţie cu laptele sau cu iaurtul.

Veronica Zărescu