Main menu

header

de Veronica Zărescu

Pentru a asigura un somn liniştit copilului trebuie alese cele mai bune pijamale. Cele mai bune nu înseamnă neapărat şi cele mai scumpe.

Bumbac de bună calitate
În momentul în care cumpăraţi pijamaua trebuie să aveţi în vedere mai multe aspecte, cum ar fi: mărimea, textura şi sezonul în care le poartă. În primul rând, pijamaua trebuie să fie lejeră, aşa că alegeţi mărimea potrivită sau chiar un număr mai mare dacă e vorba despre un copil mai plinuţ. Dacă este cald optaţi pentru o pijama subţire, cu mânecă scurtă, care să permită aerisirea corpului, iar dacă este frig alegeţi o pijama lungă, mai groasă, care să ţină de cald, pentru că mulţi copii se dezvelesc în timpul somnului.
Un alt aspect foarte important este materialul, aşa că alegeţi pijamale din bumbac.

Fără imprimeuri, şnururi sau mărgeluţe
Pe piaţă găsiţi multe modele de pijamale pentru copii, dar atenţie la cele cu desene imprimate, pentru că acestea conţin substanţe chimice ce dăunează pielii! Evitaţi accesoriile, şnururile sau mărgeluţele, pentru că sunt incomode şi pot fi periculoase. Atenţie şi la cusăturile interioare, pentru că pot fi rigide, şi atunci creează disconfort!

Lăsaţi-l să aleagă modelul dorit
Este bine să-i luaţi la cumpărături şi pe cei mici, deoarece s-ar putea să aibă o culoare preferată. Chiar dacă vor avea tendinţa să aleagă pijamale viu colorate, cu imprimeuri cauciucate, trebuie să le explicaţi că nu vor dormi bine cu acestea. Dacă nu vă puteţi înţelege cu ei, atunci luaţi pijamaua dorită de copil şi una pe care o consideraţi potrivită. Prima noapte puneţi-i pijamaua aleasă de el, iar noapte următoare pe cealaltă. Va simţi diferenţa şi va şti data viitoare ce este mai bine pentru el. Copiii trebuie învăţaţi de mici să aleagă lucruri de calitate, de la mâncare sănătoasă până la haine, încălţăminte şi jucării.