Main menu

header

  În afară de faptul că orice băiat visează să ajungă fotbalist, iar fiecarea fată doreşte să devină balerină, copilul nu îşi poate alege singur sportul care i se potriveşte cel mai bine. Misiunea cea mai grea revine părinţilor. Ei trebuie să renunţe la propriile idealuri neîmplinite şi să se adapteze aptitudinilor copilului.
  De ajutor în educație Sportul contribuie la dezvoltarea fizică a micuţului şi ajută organismul să lupte împotriva obezităţii. Aveţi grijă însă că sportul necesită eforturi musculare coordonate, o rezistenţă şi o concentrare pe care ar fi periculos să le pretindeţi din partea unui copil mai mic de 4 ani. Excepţie fac înotul şi gimnastica de iniţiere. Important este să ţineţi cont de înclinaţia copilului către un anumit tip de mişcare, de personalitatea sa, precum şi de aspectul fizic al micuţului. Activitatea sportivă nu trebuie să se reducă doar la una de consumare a energiei din partea copilului, ci să fie şi o lecție de educaţie. Sportul are un rol esenţial în formarea gustului pentru efort şi al depăşirii de sine. Orice copil trebuie să înveţe să înoate şi să meargă pe bicicletă.
  Aceste două activităţi îi vor dezvolta musculatura, capacitatea respiratorie şi rezistenţa cardiacă. Pentru a vă fi mai uşor să alegeţi un sport potrivit pentru copilul dumneavoastră, vă vom prezenta câteva sporturi şi caracteristicile lor: Înotul, ideal pentru tonifierea inimii Este o activitate fizică perfectă pentru dinamizare şi relaxare. În plus, descoperirea noţiunii de competiţie îl va face pe copil să aprecieze spiritul de echipă şi depăşirea de sine. Acest sport poate fi început în regim de performanţă de la 6 ani. Următoarele patru stiluri de înot îi vor satisface până şi pe cei mai exigenţi: crawl (numit înot liber), spate, bras şi fluture. Pentru o bună însuşire a acestui sport sunt necesare cel puţin una sau două şedinţe pe săptămână. Nataţia este o activitate ideală pentru tonifierea inimii, a muşchilor, a respiraţiei şi pentru mărirea rezistenţei.
  Accesoriile  sunt importante Echipamentul constă într-un costum de baie întreg pentru fete şi unul clasic pentru băieţi. Cumpăraţi ochelarii cei mai buni de apă, pentru a proteja ochii copilului de clor şi nu uitaţi nici casca din latex. Avantajele înotului sunt atât de mari, încât ar fi păcat ca afecţiuni precum otita, rinofaringita sau sinuzita recidivantă să împiedice practicarea acestui sport. Puteţi preveni aceste neplăceri folosind casca de baie sau dopurile de urechi. În numărul viitor al revistei noastre vom continua lista celor mai cunoscute sporturi, precum şi avantajele acestora în procesul de creştere a copilului. (va urma)
Veronica Zărescu