Main menu

header

de Dana Purgaru

Copiii alăptaţi o perioadă mai lungă au un limbaj mai receptiv la vârsta de 3 ani. De asemenea, la vârsta de 7 ani, aceşti copii au un nivel mai ridicat al inteligenţei verbale şi nonverbale. Acestea sunt concluziile unui studiu recent efectuat la Spitalul de Copii din Boston, SUA.

Hrănirea la sân trebuie să se facă până la 1 an
De-a lungul timpului, numeroase studii au confirmat existenţa unei legături între alăptare şi beneficiile aduse sănătăţii. Cercetarea, condusă de dr. Mandy B. Belfort de la Spitalul de Copii din Boston, a analizat legăturile dintre durata alăptării exclusive şi cogniţia copilului la vârstele de 3 şi 7 ani. Astfel, s-a observat că durata lungă de alăptare este asociată cu un scor mai mare obţinut de copil la testele Peabody Picture Vocabulary Test (care a măsurat limbajul receptiv la vârsta de 3 ani) şi Kaufman Brief Intelligence Test (care a măsurat inteligenţa verbală şi nonverbală la 7 ani). „Rezultatele noastre susţin această relaţie ce leagă alăptarea de un bun limbaj receptiv la vârsta de 3 ani şi de un scor ridicat la testele ce măsoară inteligenţa verbală şi nonverbală la vârsta de 7 ani. Aceste constatări susţin recomandările naţionale şi internaţionale de a promova exclusivitatea alăptării până la vârsta de 6 luni şi continuarea acestui obicei chiar până la vârsta de cel puţin 1 an”, au concluzionat oamenii de ştiinţă.

• În cadrul aceluiaşi studiu s-a observat şi că acei copii ai căror mame consumaseră peşte în timpul lactaţiei au obţinut rezultate mai bune la testul Wide Range Assessment of Visual Motor Abilities (care măsoară abilităţile motorii şi vizuale), la vârsta de 3 ani