Main menu

header

de Maria Petrache

De multe ori sunteţi prea obosită sau prea stresată şi preferaţi să leneviţi pe canapea în faţa televizorului sau îl certaţi pentru că nu şi-a dus şosetele murdare în coşul de la baie, decât să îl răsfăţaţi sau să creaţi nişte momente romantice, deosebite, pentru voi doi. Nimic nu e mai uşor decât să-l faceţi fericit pe cel de lângă dumneavoastră. Dacă sunteţi într-o relaţie de mai mulţi ani, e foarte uşor să vă plictisiţi, să vă rutinaţi şi, o dată pe săptămână, să îi mai aruncaţi partenerului de viaţă câte un „te iubesc”, în grabă. Aţi putea deveni chiar convinsă că nu e atât de important să îi arătaţi celuilalt cât de mult îl preţuiţi şi cât de fericită şi de norocoasă vă simţiţi pentru că vă este alături. Nu e mai important să aveţi bani decât să fiţi tandră şi iubitoare. O relaţie frumoasă nu se clădeşte pe temelia bogăţiilor materiale, ci pe a celor spirituale, mai degrabă. Iată 15 propuneri pentru a-i câştiga inima partenerului de viaţă:

1. Gătiţi-i felul favorit de mâncare! Chiar dacă e vorba despre cartofi prăjiţi, pui cu portocale sau tocăniţă de legume, puneţi-vă şorţuleţul de gospodină şi străduiţi-vă să faceţi un „hors d’oeuvre” pentru bărbatul dumneavoastră. Are şi mai mult farmec dacă faceţi asta într-o zi obişnuită, fără nicio ocazie specială.

2. Trimiteţi-i mesaje dulci în timpul zilei! Oferiţi-i posibilitatea să evadeze puţin din stresul de la muncă: nu trebuie decât să-i trimiteţi un SMS în care să îi spuneţi că vă este dor de el sau că abia aşteptaţi noaptea...

3. Spuneţi-i că îl iubiţi! Bărbaţii nu sunt, nici pe departe, cele mai complicate creaturi de pe faţa pământului. E suficient să îi spuneţi că îl iubiţi, şi va înţelege îndată ce simţiţi pentru el.

4. Faceţi-vă frumoasă pentru el! Faceţi-vă manichiura, aranjaţi-vă părul, puneţi-vă o lenjerie sexy pe dedesubt, îmbrăcaţi-vă cu o rochie care îi place lui în mod deosebit şi propuneţi-i să ieşiţi într-un club să dansaţi.

5. Cumpăraţi-i un gadget hot! Fie un mobil, fie un laptop, fie altceva: bărbaţii îşi doresc mereu jucării de genul iPod sau plasme tv imense. Având în vedere că sunt destul de scumpe dorinţele sale, nu trebuie să faceţi eforturi supraomeneşti timp de un an întreg: e de ajuns să economisiţi o lună, două-trei, şi apoi să-i daţi puşculiţa şi să-i spuneţi că vreţi să-l ajutaţi să îşi cumpere gadgetul.

6. Faceţi-i pe plac! Acceptaţi, din când în când, să mergeţi la bowling, chiar dacă bilele acelea grele vă rup degetele. Sau acceptaţi să faceţi paraşutism, chiar dacă sunteţi mai slabă de înger şi nu vă daţi în vânt după senzaţiile tari! E foarte important pentru el, ca pentru oricine, să aibă o parteneră de încredere, alături de care să îşi poată îndeplini visurile.

7. Faceţi-i mici complimente! Meritate, desigur. Spuneţi-i „Îţi stă bine cu cămaşa asta” sau „Miroşi foarte bine azi”: nu vă costă nimic, iar el se va simţi adorat şi iubit!

8. Îmbrăţişaţi-l când se întoarce acasă! O îmbrăţişare lungă şi foarte călduroasă nu se compară cu nimic în lume.

9. Aduceţi-i micul dejun la pat! E scena clasică pe care aţi văzut-o în atâtea filme. Dar de încercat aţi încercat-o să vedeţi ce efecte are? Zâmbetul fericit de pe faţa sa somnoroasă e de milioane! Treziţi-vă un pic mai devreme şi pregătiţi-i un mic dejun aşa cum îi place!

10. Lăsaţi-l pe el să aleagă topping-ul la pizza! Vă potriviţi de minune, dar topping-ul de la pizza nu este un punct comun pentru voi şi nici nu vă plac aceleaşi posturi tv! Nu are rost să vă certaţi de fiecare dată pentru acest mărunţiş, aşa că fiţi cea care cedează şi lăsaţi-l pe el să aleagă! Poate data viitoare vă va lăsa el pe dumneavoastră...

11. Invitaţi-l în oraş! Unele fete sunt foarte tradiţionaliste şi aşteaptă mereu ca bărbatul să facă primul pas. Unor bărbaţi le convine de minune să poarte ei pantalonii tot timpul, dar altora le-ar plăcea să se mai inverseze câteodată rolurile. Aşa că preluaţi iniţiativa şi invitaţi-l undeva: dumneavoastră alegeţi locul şi plătiţi toată consumaţia!

12. Închiriaţi-i un Ferrari pentru o zi! Sau nu neapărat un Ferrari, ci orice altă maşină scumpă, la care visează demult, fără să şi-o permită. O să fie cam costisitor, dar merită din plin!

13. Îndepliniţi-i fanteziile! Fie că vă doreşte îmbrăcată în şcolăriţă naivă, în asistentă medicală sau vrea să recreaţi scenele din „Basic Instinct”, acceptaţi! O să fiţi surprinsă să constataţi cât de mult vă place şi dumneavoastră...

14. Trimiteţi-l să iasă cu băieţii! Sună ciudat, nu-i aşa? Dar pentru el o să fie o surpriză extrem de plăcută! E important pentru el să se mai distreze şi cu băieţii la o bere, la un meci de fotbal. Nu îl privaţi de plăcerea asta: o să vă fie recunoscător când se întoarce acasă şi o să se simtă cel mai norocos bărbat din lume, pentru că are o parteneră atât de înţelegătoare!

15. Lăsaţi-l să vă iubească! Nu îl respingeţi exact în momentele când are şi el nevoie de tandreţe şi de afecţiune, pentru că încă sunteţi supărată fiindcă n-a dus coşul de gunoi sau cine ştie ce altceva a făcut sau n-a făcut. Şi el e la fel de vulnerabil ca dumneavoastră câteodată, aşa că iubiţi-l şi lăsaţi-l să vă iubească.