Main menu

header

Flirtul, o chestiune de… interpretare

801 27 3de Călin Popa şi Daniel Şuta

Atunci când cineva flirtează, partenerul se poate simți ofensat, amenințat, poate reacționa ca și când persoana iubită a început să aibă alte interese afective. În același timp, o simplă interpretare diferită poate schimba complet comportamentul celui aflat lângă persoana care (pare) că flirtează.

Read more: Flirtul, o chestiune de… interpretare

Mariajul şi fericirea - conexiunile mileniului trei

801 27 2de Călin Popa şi Adrian Pătrăuceanu

O cercetare de dată recentă a experților de la Universitatea Michigan, SUA, „face lumină” într-o veche controversă: este obligatoriu și general valabil ca fericirea să depindă de căsătorie?

Read more: Mariajul şi fericirea - conexiunile mileniului trei

Partenerii îşi influenţează reciproc scopurile în viaţă

801 27 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Relațiile îndelungate, dar nu numai, presupun, după un anumit timp, și influențarea scopurilor inițiale ale celor doi parteneri. Indiferent de vârstă, în aceste cupluri se ajunge ca tot ceea ce vrea să evite unul să dorească să evite și celălalt, iar tot ceea ce dorește să realizeze unul să devină un țel și pentru partener.

Read more: Partenerii îşi influenţează reciproc scopurile în viaţă

Reţeta relaţiei perfecte Trucuri eficiente pentru ca femeia să-şi păstreze bărbatul

798 23 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Pătrăuceanu

Dacă ați reușit să puneți mâna pe bărbatul pe care l-ați dorit toată viața, trebuie să aveți grijă să nu plece. Cum? Nu există o formulă magică, dar din rețeta relației perfecte nu trebuie să lipsească două ingrediente: afecțiunea și aprecierea. Iată care sunt cele mai bune trucuri pentru a vă păstra iubitul.

Read more: Reţeta relaţiei perfecte Trucuri eficiente pentru ca femeia să-şi păstreze bărbatul

Dorinţa de a impresiona partenerul generează minciuni

797 21 1de Călin Popa şi Ştefania Băcanu

Prima impresie contează enorm atunci când la orizont apare posibilitatea de a se înfiripa o relație. Studii recente atestă faptul că majoritatea persoanelor care se află în căutarea unui partener mint, pentru a se prezenta într-o primă lumină cât mai favorabilă.

Read more: Dorinţa de a impresiona partenerul generează minciuni

Complexul de inferioritate afectează atât persoana în cauză, cât şi relaţia de cuplu Psihoterapeut Ana Ghenea: „Aceste trăiri pot fi mascate la exterior prin agresivitate, încăpăţânare sau accese de furie“

796 18 1de Ştefania Băcanu şi Florica Pintea

Fie că îl moştenim de la părinţi sau de la cei care ne-au crescut, fie că l-am dobândit în timp, complexul de inferioritate ne poate distruge relaţiile interumane, dar mai ales relaţia cu noi înşine. Psihoterapeutul Ana Ghenea (medalion) a tradus această trăire şi a expus soluţiile pentru a nu pica în această capcană, sau a vă ridica fără a-i afecta pe ceilalţi.

Read more: Complexul de inferioritate afectează atât persoana în cauză, cât şi relaţia de cuplu Psihoterapeut...

Relaţiile puternice sporesc şansele de vindecare ale pacientelor cu cancer

795 25 3de Călin Popa şi Alexandru Filcu

Supraviețuitoarele cancerului de sân au șanse sporite de vindecare și un risc mult mai scăzut de a dezvolta complicații și alte probleme de sănătate dacă sunt susținute de relații afective puternice, arată datele unui studiu de ultimă oră.

Read more: Relaţiile puternice sporesc şansele de vindecare ale pacientelor cu cancer

Felul de a iubi are efect asupra... finanţelor

795 25 2de Călin Popa şi Adrian Barnac

Indiferent de felul în care o persoană este implicată într-o relație, dorindu-și apropiere totală sau manifestând spirit de independență, maniera de a iubi se reflectă direct asupra finanțelor cuplului, arată rezultatele unei cercetări derulate în SUA.

Read more: Felul de a iubi are efect asupra... finanţelor

217 certuri pe an din cauza... vaselor murdare

795 25 1de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Al cui rând este să spele vasele? Iată o întrebare care poate naște discuții aprinse, chiar certuri, mai des decât s-ar putea crede.

Read more: 217 certuri pe an din cauza... vaselor murdare

Partenerii inabordabili sunt mai atrăgători

792 21 3de Călin Popa şi Florica Pintea

Acea atitudine a unora dintre persoanele aflate într-o relație (sau care își doresc una…) de a părea distante, neinteresate, inabordabile a stat de-a lungul timpului la baza multor scenarii. Și nu întâmplător; un studiu recent demonstrează faptul că aceia care țin pentru ei semnele de interes romantic sunt mult mai atrăgători pentru obiectul interesului lor.

Read more: Partenerii inabordabili sunt mai atrăgători

Trăsăturile partenerului ideal, irelevante

792 21 2de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Oricine poate afirma că știe exact care sunt trăsăturile partenerului pe care îl consideră ideal. Dar o cercetare de dată recentă a pus în evidență faptul că în final, acestea devin irelevante, întrucât în general oamenii pot alege pentru relații fericite și stabile persoane departe de acest model „virtual”.

Read more: Trăsăturile partenerului ideal, irelevante