Main menu

header

620 25 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Oamenii care nu au avut niciodată relații de lungă durată nu au vreo vină în această realitate, indică o serie de studii. Specialiștii confirmă faptul că relațiile scurte sunt un semn al faptului că persoana respectivă este atrăgătoare, arată „The Independent”.

Interes pentru parteneri alternativi

Cercetătorii atestă faptul că relațiile romantice ale oamenilor care arată bine se încheie mai repede decât ale celor mai puțin atrăgători. Unul dintre studiile care au pus cel mai pregnant în evidență acest fapt este cel derulat de Universitatea Harvard, care relevă faptul că „oamenii frumoși manifestă un interes mai mare pentru parteneri alternativi, în special dacă sunt nemulțumiți de relațiile în care se află”. Cercetările s-au extins și pe orizontală, spre strămoșii persoanelor analizate, precum și pe verticală, printre celebrități și personalități prezente în Topul Forbes. S-a încercat astfel identificarea cauzei care îi determină pe oamenii atrăgători să se uite după alți potențiali parteneri chiar dacă sunt într-o relație, iar concluziile au fost uimitoare: cu cât o persoană care are partener este mai atrăgătoare, cu atât este mai atrasă de ideea de a căuta alte relații în afară!

Avantaj aparent

În general, există opinia că persoanele atrăgătoare au mai multă șansă în a găsi relații stabile, ideale și de a descoperi iubirea. La suprafață și date fiind coordonatele societății actuale, acest tip de gândire ar putea părea logic. Dar a fi atrăgător nu este o rețetă infailibilă către relații profunde și durabile. Este adevărat că oamenii frumoși au din start un avantaj în a găsi un partener, dar sunt și mai expuși riscului ca toate relațiile pe care le încep să se sfârșească rapid. Și chiar dacă în general cei care sunt atrăgători par să aibă mai multe avantaje în viață - câștiguri bănești mai mari, succes mai rapid și mai spectaculos etc. -, în ceea ce privește relațiile lor intră în calcul factori care le subminează, gelozia și lipsa de stabilitate fiind cei mai importanți. Uneori, chiar până la punctul în care frumusețea poate deveni un mare dezavantaj, arată beta.bps.org.uk.