Main menu

header

de Maria Petrache

Sunteţi împreună de ceva vreme şi vă e aproape imposibil să găsiţi un pretext viabil pentru a nu merge în vizită la părinţii lui. Chiar dacă aveţi emoţii la fel de mari ca la Bacalaureat, veţi supravieţui şi, mai mult, vă veţi descurca de minune! Trebuie numai să ţineţi cont de câteva detalii!

Fiţi prezentă spiritual, nu numai fizic

E recomandat în aceste situaţii să zâmbiţi, să vorbiţi, să vă integraţi în atmosferă. Nu vă găsiţi alte preocupări, de exemplu, să vă bâţâiţi piciorul, să vă jucaţi cu şuviţele de păr sau să vă gândiţi numai la coşul de pe frunte care v-a ieşit peste noapte! Încercaţi să fiţi acolo şi să vă concentraţi pe conversaţia dintre voi şi ei. La urma urmei, părinţii lui nu ştiu cum sunteţi de fapt, cum gândiţi şi sunteţi o necunoscută pentru ei. De aceea e bine să eliminaţi misterul din jurul dumneavoastră şi să vă faceţi agreabilă. Părinţii lui nu vor nimic altceva decât să vă cunoască aşa cum sunteţi în realitate.

Nu cheltuiţi prea mult pentru a impresiona

Nu daţi câteva milioane de lei pe un buchet de flori pe care să i-l trimiteţi soacrei după vizită, pentru a încerca să îi ştergeţi impresia proastă pe care i-aţi făcut-o. Nu vă cumpăraţi haine costisitoare de firmă cu această ocazie şi, în general, nu încercaţi să păreţi ceea ce nu sunteţi. Minciuna are picioare scurte!

Pasaţi-i întrebările grele lui

Dacă soacra vă întreabă „Îţi place colierul de aici? A fost al mamei mele, îl vrei tu?”, cel mai bun răspuns este o întrebare salvatoare adresată iubitului: „Dragă, tu ce crezi că ar trebui să fac?” El îi cunoaşte mai bine, le ştie intenţiile şi ştie foarte bine cum ar interpreta un eventual refuz.

Beţi cu moderaţie!

Nu purtaţi tricouri cu mesaje explicite, cum ar fi „Blondă sub acoperire” sau cu o frunză de marijuana şi, mai ales, nu consumaţi băuturi alcoolice înainte de vizită. Ce poate fi mai drăguţ decât o posibilă viitoare noră care duhneşte a alcool? Pe părinţii lui nu îi interesează cât puteţi să beţi înainte să alunecaţi sub masă. Puteţi fi sigură de asta!

Consideraţi-i prieteni, nu duşmani

Dacă porniţi de la premisa că soacra vă va examina la rece şi va face tot posibilul pentru a vă pune beţe-n roate şi pentru a vă denigra în ochii iubitului, atunci s-ar putea să iasă o întâlnire-dezastru. Fiţi politicoasă tot timpul şi încercaţi să legaţi o conversaţie fructuoasă şi interesantă de ambele părţi. Puteţi vorbi despre studii, despre politică, muzică, filme, pictură, pescuit, puteţi aborda orice subiect de interes comun. Vizita la socri nu se compară tocmai cu un minirăzboi sau cu examenul de admitere la facultate: poate fi chiar plăcută dacă sunteţi deschisă şi prietenoasă!