Main menu

header

653 23 2de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Există câteva subiecte tabu la prima întâlnire: religia, fostele iubiri și politica. Dar ce se întâmplă atunci când se avansează în relație? Potrivit „The Independent”, cea din urmă temă menționată a ajuns să cântărească foarte mult în interiorul relației de cuplu.

„Nu aș lega o prietenie cu un simpatizant al conservatorilor”

În preajma votului pentru Brexit, foarte mulţi mileniali au umplut site-urile de socializare cu afirmații gen „Nu îmi voi da niciodată întâlnire cu cineva care vrea să rămânem în UE”, în timp ce, de partea cealaltă, votanții „pentru” și-au lansat propria aplicație, „Reminder”. „The Independent” a derulat o cercetare din care a reieșit că generația tânără este mult mai activă politic, publicația citând același gen de declarații: „Nu aș intra într-o relație cu un simpatizant al conservatorilor și nu contează cât de potrivită pentru mine ar fi persoana respectivă, nu aș putea ieși cu cineva care a votat un partid care a tăiat banii polițiștilor”.

Activiștii, mai interesanți pentru o viitoare relaţie

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, peste 30% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani consideră că politica este foarte importantă într-o relație de cuplu. Dintre aceștia, aproape 20% cred că o persoană este mult mai interesantă pentru o întâlnire sau o viitoare relație dacă este preocupată de politică. Mai mult, peste 17 procente dintre tinerii care ies la o întâlnire evită să afle ce opțiuni politice are persoana cu care au ieșit, de teamă ca asta să nu le schimbe sentimentele în caz că partenerul este de partea „opoziției”. Există însă și suficient de multe cupluri care construiesc relații armonioase chiar dacă au vederi politice divergente, folosind o metodă simplă: pur și simplu nu discută subiectul.