Main menu

header

691 18 3de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Unul dintre cele mai extinse studii referitoare la legăturile amoroase între colegi de serviciu a dat la iveală faptul că doi din cinci oameni care lucrează au fost parte din cel puțin un flirt la locul de muncă.

Obicei extins printre logodiți și căsătoriți

Faptul că o aventură cu un coleg de muncă nu este o simplă bagatelă o demonstrează unul dintre rezultatele cercetării: o treime dintre cei implicați în astfel de relații sunt logodiți sau chiar căsătoriți. Mai mult, sondajul, derulat sub protecția anonimatului, a pus în lumină faptul că una din șapte persoane intervievate admite că a avut relații intime cu partenerii respectivi chiar la locul de muncă. În timp ce, totuși, majoritatea celor care au aventuri la serviciu le „consumă” în afara locului de muncă, este de remarcat, potrivit autorilor cercetării, că 44% dintre cei chestionați au recunoscut faptul că au fost cel puțin o dată pe parcursul vieții lor profesionale implicați într-o relație sentimentală cu o persoană de la locul de muncă.

Mulți își pierd jobul

Acest tip de relații i-au ajutat să obțină rezultate mai bune, 92% dintre cei chestionați fiind de părere că le-a plăcut mai mult munca atunci când aveau o relație la serviciu. Unele statistici contrazic acest optimism: 60% dintre aventurile amoroase de la locul de muncă se termină în decurs de un an, aproape 20 de procente dintre cei chestionați ajungând să-și piardă jobul din acest motiv.

Un sfert dintre relațiile de dragoste de la serviciu se transformă în căsnicii