Main menu

header

729 18 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Grație rețelelor de dating, poate părea mai ușor ca niciodată pentru o persoană să-și găsească un partener, dar foarte mulți dintre cei care merg la o primă întâlnire își pun problema siguranței personale.

Site-urile recomandă… instinctul

O statistică dată publicității în Marea Britanie atestă faptul că un sfert dintre persoanele care merg la o primă întâlnire după ce au aranjat acest moment prin intermediul site-urilor de dating au temeri legate de siguranța personală. Și nu fără motiv. Potrivit recomandărilor unui astfel de site, intitulat Plenty of Fish, tot ce poate face o persoană aflată în premieră față în față cu un potențial partener este să-și folosească instinctul: „Dacă simțiți că ceva nu este în ordine, înseamnă că nu este. Plecați”. În aceste condiții, nu este de mirare că doar 19% știu dacă cei cu care se întâlnesc au un trecut infracțional și un sfert dintre cei chestionați afirmă senini că nici nu cunosc prea multe despre măsurile elementare de siguranță pe care trebuie să le ia dacă merg la o primă întâlnire cu o persoană cunoscută online.

Procent prea mare de persoane care se expun pericolului

În timp ce mare parte dintre cei chestionați au preferat să meargă, totuși, la aceste întâlniri chiar și atunci când au fost avertizați sau au avut îndoieli, un sfert dintre ei au declarat că au anunțat pe cineva apropiat unde merg și în ce scop, cu două treimi în categoria de vârstă 18-24 de ani. De asemenea, unul din cinci afirmă că rămâne în contact permanent cu un prieten în timpul primei întâlniri, iar 23% și-au întâlnit potențialii parteneri singuri sau în locuri retrase. „Acest procent este încă prea mare. Nimeni nu trebuie să meargă la cei cu care s-au întâlnit pentru prima dată acasă, ci în locuri publice, eventual pe care le cunoașteți sau unde sunteți cunoscuți. De asemenea, evitați locurile de întâlnire prea departe de cartierul în care locuiți”, recomandă Danni Brooke, fost polițist sub acoperire.

Un uimitor procent de 27% dintre cei care merg la o primă întâlnire își dau necunoscuților adresa de acasă