Main menu

header

785 18 2de Călin Popa şi Adrian Barna

Prima întâlnire poate fi un moment definitoriu pentru viitorul unei relații de cuplu. De aceea, pregătirea acesteia este o preocupare majoră pentru foarte multe persoane aflate în căutarea unui partener. În aceste condiții, un studiu desfășurat la cererea unui brand de turism de peste Ocean evidențiază preferințele persoanelor care sunt invitate la atât de importanta primă întâlnire sau care vor să-și împrospăteze relația.

Grădină botanică, muzeu sau castel

Oricât ar părea de paradoxal în era social media, preferința numărul unu pentru prima întâlnire pare desprinsă din romanele lui Jane Austen: respondenții la studiul american au declarat în numărul cel mai mare că își doresc să-și cunoască potențialul viitor partener într-o grădină botanică sau în orice caz într-un spațiu plin cu flori. Al doilea cel mai frecvent răspuns a fost un loc emblematic din oraș, inclusiv atracție istorică, urmat de parc de distracții, plimbare cu barca, vizita la un castel sau la un muzeu. Una peste alta, s-a constatat că 76% dintre ce are au răspuns la întrebări au declarat că își doresc o experiență inedită la prima întâlnire, ceva care poate deveni memorabil în timp.

Cina romantică și Parisul, mereu în topul preferințelor

Pentru persoanele aflate într-o relație, răspunsurile s-au dovedit la fel de surprinzătoare, demonstrând faptul că la capitolul afectiv oamenii nu s-au schimbat prea mult față de secolele trecute. Astfel, 78% dintre cei chestionați au arătat că dacă ies la o întâlnire cu partenerul, încearcă noi experiențe culturale - muzee, filme, excursii în locuri istorice etc. De asemenea, 11% nu renunță niciodată la ideea unei cine romantice atunci când vor să-și scoată partenerul la o întâlnire de cuplu. În același timp, la fel ca în cazul generațiilor anterioare, în topul preferințelor celor care vor să-și impresioneze partenerii se află Parisul, urmat de New York și Veneția, iar cei care vor să-și ceară partenerii în căsătorie încă folosesc în mare măsură locurile tradiționale care impresionează - Central Park, Turnul Eiffel, cascada Niagara, London Eye, Colosseumul din Roma sau Castelul Windsor.

„O întâlnire este ocazia perfectă pentru a încerca experiențe noi în locuri consacrate pentru romantismul lor“ Daniel Hackett, director al brandului turistic Tiqets