Main menu

header

de Daniela Purgaru

Vreţi să cuceriţi pe cineva şi vă gândiţi să apelaţi la puterea de „seducţie” a afrodiziacelor? Pasiunea din cuplu se stinge treptat şi folosiţi diverse şiretlicuri pentru a o aduce înapoi? În acest caz, trebuie să ştiţi că nimic nu poate înlocui dragostea, iar dorinţa dată de afrodiziace este trecătoare. Psihologul Dana Cristea (foto), de la Clinica „TerapiaM”, vă spun cum funcţionează acestea şi când este bine să fie folosite.

Puterea sugestiei induce extazul erotic
Afrodiziacele ajută la crearea unui ambient plăcut, pentru pregătirea unei nopţi de plăcere, pot constitui un preludiu şi unele chiar pot amplifica senzaţiile erotice, însă ele nu pot înlocui iubirea. Indiferent dacă acestea funcţionează sau nu, puterea sugestiei este ceea ce face afrodiziacul „magic” sau nu.
Dacă o persoană crede că o anumită substanţă îi poate îmbunătăţi performanţele sexulale, apetitul şi poate intensifica plăcerea, atunci este foarte probabil că acest lucru se va întâmpla, măcar pe o perioadă scurtă de timp.
Afrodiziacele sunt substanţe ce stimulează impulsurile sexuale, care, în teorie, induc dorinţa sexuală, excitaţia, apetitul sexual şi performanţa. Ele sunt vasodilatatoare, dezinhibatoare a unor centri nervoşi neurotransmiţători.

Creierul, principalul organ sexual
Totuşi, creierul este principalul nostru organ sexual. Fără intervenţia emoţiilor şi a gândurilor noastre, trăirea fizică este condamnată să rămână încătuşată în limite foarte strânse. Extazul erotic presupune un climat aparte, care include dorinţa, respectul, valorizările fiecăruia dintre parteneri şi încrederea unul în celălalt. În special la femei sexul se petrece simultan în două locuri, în vagin şi în creier, iar dacă acesta din urmă nu participă, nu există plăcere sexuală.

Bărbaţii, stimulaţi vizual
Dintre simţuri, „regele” sexualităţii este cel vizual, în special la bărbaţi, dar şi la femei, însă într-o mai mică măsură, acestea fiind influenţate puternic şi de cel olfactiv şi de alimentaţie. Afrodiziace pot fi atât anumite substanţe sau parfumuri, cât şi petalele de trandafir, uleiurile parfumate, mătasea, voalurile, pantofii cu toc, unghiile roşii, părul blond şi lung, vinul roşu, stridiile, scoicile, ţelina, ginsengul, ciocolata, căpşunile şi şampania, chilly.

Asemănătoare drogurilor
Dar cel mai puternic stimulent este dragostea şi flirtul. Degeaba cumpărăm afrodiziace pe bază de plante, ori vin roşu care ne ajută doar să vedem lucrurile frumoase, fiindcă acestea sunt doar stimulente, un fel de droguri care, cu timpul, nu vor mai avea efect.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM” din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.