Main menu

header

de Cătălina Rafailă

Mulţi se întreabă care este secretul celor care reuşesc să îşi menţină relaţia frumoasă ani la rând, poate o viaţă întreagă. Iată câteva dintre lucrurile pe care vi le recomandăm cu căldură, pentru o viaţă de cuplu plină de satisfacţii:

Umorul este esenţial
Probabil aţi observat cu toţii că oamenii care au haz sunt foarte îndrăgiţi de cei din jur, tocmai datorită felului lor de a fi. De apreciat ar fi să aveţi şi voi câte o doză de umor care să vă facă să ieşiţi cu brio din toate situaţiile;

Faceţi-vă surprize!
Încercaţi întotdeauna să vă surprindeţi partenerul cu lucruri mărunte, dar frumoase. Într-o zi vă treziţi mai devreme şi pregătiţi cafeaua şi câteva brioşe, în altă zi îi cumpăraţi un CD cu formaţia preferată... şi tot aşa. Veţi vedea progrese în relaţia dumneavoastră foarte repede.

O greşeală recunoscută este pe jumătate iertată
Trebuie să ţineţi cont amândoi că o greşeală recunoscută este pe jumătate iertată, deoarece scuzele vor fi întotdeauna un semn de iubire, şi nu de slăbiciune, aşa cum consideră unii. Recunoscând că aţi greşit înseamnă că aveţi tăria de a vă asuma un lucru, indiferent cât de grav ar fi.

„Evadările” în doi, un plus de romantism
O dată, de două ori pe an sau ori de câte ori este nevoie, luaţi-vă o pauză doar pentru voi doi, simţiţi-vă bine, amintiţi-vă ce fericiţi eraţi la început, în luna de miere, gândiţi pozitiv, nu acţionaţi impulsiv şi vă veţi reîncărca bateriile pentru câteva luni cel puţin!

Independenţa financiară, un lucru bun
Nu degeaba muncim, aşa că avem dreptul să reţinem o parte din salariu numai pentru noi, pentru momentele de relaxare de la cabinetele de înfrumuseţare sau pentru serile de meci, în oraş. Acest lucru nu trebuie dus însă la extreme, până la urmă o familie este o unitate şi trebuie împărţit totul, inclusiv banii.

Vorba multă, sărăcia omului...
Nu degeaba se spune: „Vorba multă, sărăcia omului”! Învăţaţi să ascultaţi opinia celuilalt, nu doar să vorbiţi. Fiţi atenţi şi nu întrerupeţi discuţia nici dacă sună telefonul, nici dacă aveţi obiceiul de a întoarce spatele! Cântăriţi argumentele şi, într-un final, spiritele se vor calma.

„Muţenia” după ceartă, contraindicată
Tăcerea durează de regulă foarte puţin într-un cuplu în momentele de tensiune, dar în acest răstimp nervii şi resentimentele se acumulează, iar scandalul nu va ezita să reapară. O discuţie constructivă, cu lucrurile explicate frumos, pe un ton normal şi fără nervi rezolvă mult mai repede problemele.

Exprimaţi-vă dorinţele!
Fiecare are dreptul la intimitate şi la viaţă particulară! Avem nevoie uneori de un spaţiu propriu şi întotdeauna vom avea dorinţe de îndeplinit. Este esenţial să vă exprimaţi dorinţele indiferent dacă este vorba despre sex sau despre diverse acţiuni pe care doriţi să le întreprindeţi.

Comunicarea, cheia durabilităţii
Discuţiile sunt obligatorii. Ar trebui să le purtaţi oricând sunteţi nemulţumiţi de ceva, indiferent că e prima oră a dimineţii sau târziu în noapte. Dacă nu vă exprimaţi nemulţumirea, nici celălalt nu va şti de ce vă purtaţi urât şi nu va avea de unde să ghicească.

Nu subestimaţi sexul!
Puterea sexului este subestimată în general de cuplurile tinere. S-a demonstrat însă, în nenumărate rânduri, că sexul poate dizolva multe neînţelegeri minore şi poate fi de ajutor în lupta împotriva stresului.