Main menu

header

de Daniela Purgaru

Simple cuvinte precum „te rog” sau „mulţumesc” ajung să dispară treptat din limbajul unui cuplu, o dată cu trecerea timpului. Acestea fac minuni şi îmbunătăţesc relaţia, aşa că, dacă vă aflaţi într-o asemenea situaţie, luaţi măsuri încă de pe acum. Psiholog Bogdan Vlădescu (foto), de la Clinica „TerapiaM”, vă spune cât de importante sunt cuvintele frumoase.

Exprimaţi-vă sentimentele la fiecare ocazie
Pe măsură ce o relaţie avansează în timp, oamenii uită să mai spună cuvinte frumoase şi consideră că li se cuvine totul şi nu mai este necesară politeţea. Astfel, omitem să spunem „mulţumesc” partenerului sau partenerei, uităm că aceste cuvinte au o rezonanţă plăcută în noi. Cuplurile care nu mai folosesc aceste cuvinte simple îşi creează un „gol” în relaţia lor de comunicare. Dragostea într-un cuplu trebuie să se manifeste, pe lângă gesturi, şi în mesajele verbale pe care cei doi le folosesc între ei. Aşa cum ne încântă o poezie cu versuri calde, aşa şi în relaţia de cuplu ne place când auzim cuvinte plăcute de la cel de lângă noi. Aşadar, nu uitaţi să folosiţi cuvinte frumoase şi să vă exprimaţi sentimentele ori de câte ori aveţi ocazia, pentru că partenerul simte nevoia să audă ce simţiţi pentru el.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM” din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti, sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.