Main menu

header

880 20 3de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

O studentă la psihologie și angajată a Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie așteaptă ca un deținut de peste Ocean să-și ispășească pedeapsa și să se căsătorească cu omul pe care îl iubește de trei ani.

Cerută în căsătorie la prima întâlnire

Jacqui McDonald, o tânără de 30 de ani, din Bristol, Marea Britanie, a început să vorbească cu condamnatul LaDarius’LA’ Alexander, de 31 de ani, închis pentru tâlhărie, apartenență la o bandă și omor prin imprudență într-un penitenciar din Ohio. A luat legătura cu el în 2019, prin programul „Write a Prisoner” („Scrie-i unui deținut”), iar după trei luni de mesaje, l-a văzut. Bărbatul a cerut-o în căsătorie pe loc, scrie mirror.co.uk.

Micile gesturi fac diferența

Deși o astfel de relație nu este simplu de menținut vie, Jacqui povestește că micile gesturi fac diferența - a primit bijuterii de ziua ei și chiar bani pentru o mașină nouă. Femeia a traversat Oceanul de alte două ori, iar familia sa, reticentă inițial, susține acum pe deplin relația ei cu deținutul american. „Voi fi alături de el în ziua în care va ieși. Văd în el tot potențialul pe care alți oameni nu pot sau aleg să nu-l vadă”, spune femeia. Cuplul așteaptă cu nerăbdare să-și înceapă viața împreună atunci când bărbatul va fi eliberat, cel târziu în 2025. Între timp, Jacqui a devenit foarte populară pe TikTok, postând videoclipuri despre realitățile de „soție de deținut”. Mai mult, printr-un podcast lansat recent, britanica abordează greutățile prin care trec deținuții în închisoare și ajută alte femei care au apropiați închiși.

„Chiar dacă trăim în părți opuse ale lumii, există atât de multe asemănări între noi. Relația cu un prizonier nu înseamnă doar cadouri, dragoste și bilete de avion. La sfârșitul zilei, rămâi cu ceea ce simți pentru acea persoană“ (Jacqui McDonald)