Main menu

header

de Daniela Purgaru

Cu gândul la marile aşteptări de la partenerul de viaţă sau luaţi de valul obişnuinţei, de multe ori uităm că lucrurile mici contează cel mai mult într-un cuplu. Acestea dau sarea şi piperul relaţiei şi de ele depinde starea de zi cu zi între parteneri. Bogdan Vlădescu (foto), psiholog la Clinica „TerapiaM”, vă spune ce trebuie făcut în acest sens.

Puterea exemplului, o soluţie la îndemână
O relaţie de cuplu implică faptul că nu mai suntem singuri şi că trebuie să ţinem cont şi de cel de lângă noi. Este imperativ să nu îl neglijăm şi să îi arătăm mereu atenţie şi dragoste, pentru a menţine viu focul pasiunii. Trebuie ştiut că există lucruri mărunte ce contează şi pe care poate nu le mai realizăm la un moment dat. Iată ce puteţi face:
- Oferiţi-i partenerului exact ceea ce aşteptaţi de la el, pentru că nu poţi cere de la celălalt fără ca tu să oferi, iar puterea exemplului funcţionează foarte bine.
Partenerul nu trebuie să audă numai critici
- Fericirea unui partener nu trebuie pusă pe seama celuilalt, nu este o sarcină de-a sa;
- Partenerul nu trebuie să audă numai critici. Apreciaţi-i calităţile cu voce tare;
- Găsiţi-vă activităţi comune, hobbyuri;
- Lăsaţi nervii şi problemele la muncă, partenerul nu are nevoie de ele, ci de dragoste şi de afecţiune;
- Nu vă învinovăţiţi perechea pentru problemele din relaţia voastră. Cuplul este format din două persoane, şi nu doar una este vinovată.

Surprindeţi-l din când în când
- Dacă vă deranjează un lucru şi vreţi să nu îl mai facă, oferiţi-i şi alternative, cum aţi prefera să îl ducă la capăt;
- Surprindeţi-vă în mod plăcut jumătatea din când în când cu orice vă trece prin cap şi ştiţi că îi va face mare plăcere;
- Vorbiţi-i frumos şi încercaţi să vă controlaţi nervii atunci când aceştia vă dau târcoale.

Dacă doriţi să primiţi mai multe sfaturi legate de îmbunătăţirea relaţiei de cuplu, apelaţi la serviciile Clinicii „TerapiaM”, din Str. Dumbrava Roşie, nr. 12A, sector 2, Bucureşti sau puteţi suna la numărul de telefon 021/210.25.65.