Main menu

header

952 20 3de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Observarea micilor schimbări ale emoțiilor și a felului în care partenerul reacționează poate ajuta pe oricine să înțeleagă zonele cu probleme și soluțiile pentru a le rezolva ori, dacă situația este mai serioasă, detașarea emoțională care se petrece insesizabil, dar care are semnale clare.

Dispare timpul petrecut împreună

Potrivit experților, o relație necesită timp de calitate petrecut împreună cu partenerul, chiar dacă uneori cei doi nu fac nimic; contează conexiunea. Atunci când unul dintre ei dă semne clare că nu-și mai dorește compania celuilalt, înseamnă că se îndepărtează afectiv și nu mai este interesat de menținerea și întărirea relației. Practic, cel care evită să fie împreună cu persoana iubită demonstrează, uneori foarte discret, că nu se mai simte fericit alături de aceasta.  

Iritare legată de partener

Lipsa dorinței de a rezolva în comun diversele probleme din viața de fiecare zi este de natură să semnaleze o detașare emoțională a partenerului de cuplu. O relație necesită adesea schimbări sănătoase pentru ambele persoane implicate, dar când lipsește dorința de a repara relația prin mici schimbări în propria persoană, este un semn major de pierdere treptată a interesului pentru celălalt și pentru relație. De asemenea, atunci când unul dintre cei doi începe să manifeste iritare sau chiar enervare vizavi de ceea ce face sau ce spune celălalt, este un alt avertisment că acesta se detașează emoțional și arată că nu mai are nevoie de prezența partenerului în viața sa.

Atunci când partenerul evită subiectele legate de viitorul cuplului, este semn că se desprinde afectiv