Main menu

header

de Daniela Purgaru

Nu numai femeile caută motive pentru a fugi de sex. Potrivit unui sondaj britanic, bărbaţii găsesc mult mai multe scuze decât femeile. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.000 de adulţi, jumătate femei şi jumătate bărbaţi.

„Sunt prea obosit”, replica preferată
Celebrul pretext „mă doare capul” ocupă doar locul trei în clasamentul scuzelor de a nu face sex. Pe primul loc se află „sunt prea obosit”, iar pe al doilea „nu am starea potrivită”. Printre pretextele des folosite se numără şi „trebuie să mă trezesc dis-de-dimineaţă” sau „nu mă gândesc decât la muncă”. Mai mult, cercetarea arată că atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi, calitatea actului sexual a scăzut în această perioadă de recesiune.

Recesiunea omoară libidoul
În plus, şapte bărbaţi din zece au răspuns că sunt prea obosiţi pentru a mai întreţine relaţii intime cu partenera după o zi de muncă, iar patru din zece bărbaţi au spus că recesiunea le-a dat peste cap viaţa sexuală. În acelaşi timp, sondajul arată că 27% dintre bărbaţi apelează la pretexte pentru a nu face sex, comparativ cu 18% dintre femei, care procedează la fel.

Intervine teama de a nu face faţă
De asemenea, cinci bărbaţi din zece se prefac că dorm atunci când partenera dă semne că ar dori să întreţină relaţii intime, în timp ce patru femei din zece procedează la fel. Potrivit studiului, patru bărbaţi din zece amână să meargă la culcare în acelaşi timp cu partenera, pentru a nu-i da acesteia idei, în timp ce două femei din zece  adoptă aceeaşi tactică.
Scuzele folosite de parteneri în pat ascund şi teama (femeile refuză să întreţină raporturi sexuale cu partenerul pentru că sunt frigide, iar bărbaţii, pentru că le e frică de un eşec).