Main menu

header

   Se spune că nu există lecţii universal valabile pe care le poţi învăţa pentru a menţine fericirea în cuplu, dar sunt câteva trucuri pe care, dacă le respecţi, te pot ajuta să ai o viaţă armonioasă alături de partenerul tău.

 Nu există cuplu perfect
    Sigur că există şi cupluri norocoase, formate din adevărate suflete-pereche, a căror relaţie se bazează pe iubire, încredere şi devotament. Totuşi, nici măcar acestea nu sunt ferite total de neînţelegeri. Iubirea nu este de ajuns pentru ca o relaţie să funcţioneze, ci e nevoie şi de mici compromisuri, de multă răbdare şi de înţelegere. Pentru ca o relaţie să aibă mai multe şanse de durată e bine ca ambii parteneri să ţină cont de „indicaţiile” de mai jos:

1. Păstrează-ţi independenţa!
    Oricât de mult v-aţi iubi partenerul, nu e nevoie să renunţaţi la preferinţele dumneavoastră şi să le adoptaţi pe ale lui. Uneori tindeţi să uitaţi că există şi diferenţe între voi, pentru că aţi petrecut mult timp împreună, luând parte la aceleaşi evenimente. E chiar indicat să existe şi hobbyuri pe care partenerul să nu le împărtăşească şi e bine să-l încurajaţi şi pe el să-şi găsească activităţi care îi plac şi care nu presupun şi implicarea dumneavoastră. Nu renunţaţi la propriile plăceri, la visurile pe care le aveaţi, doar pentru că el nu are aceleaşi planuri sau are păreri diferite.


  2. Nu fiţi supăraţi în acelaşi timp!
   Dacă el are o problemă la serviciu sau de ordin personal şi este foarte nervos, nu se poate concentra la altceva. În calitate de parteneră e normal să-i fiţi alături în astfel de momente şi nu să începeţi să vă vărsaţi nervii cauzaţi de alte probleme. Puteţi discuta mai târziu ce anume vă frământă, dar pentru început e cazul să-l sprijiniţi, pentru a putea depăşi momentul tensionat prin care trece. Dacă nemulţumirea lui are legătură cu dumneavoastră, nu începeţi să vă dezvinovăţiţi ridicând tonul sau aruncându-i reproşuri. E foarte important să păstraţi un ton calm şi să argumentaţi ceea ce spuneţi.

 3. Nu renunţaţi la părerea proprie!
    Se întâmplă ca doi oameni să aibă opinii diferite în ceea ce priveşte aceeaşi problemă. Dacă părerile voastre diferă, nu înseamnă că el este mai puţin inteligent doar pentru că nu este de acord cu dumneavoastră. Fiecare are dreptul la opinia sa. Nu contează cine are dreptate, nu trebuie să existe mereu un câştigător într-o discuţie.

4. Nu-i reamintiţi greşelile din trecut
    Renunţaţi la obiceiul de a readuce în prim-plan discuţii care au existat în trecut ori de câte ori există o problemă. Fiecare neînţelegere pe care o aveţi ar trebui să-şi găsească rezolvarea la momentul potrivit şi să rămână clarificată. Dacă aţi depăşit momentul, înseamnă că e de ordinul trecutului.

5. Faceţi-i zilnic complimente
    Când doi oameni petrec foarte mult timp împreună uită adesea de noţiunea de politeţe. Orice om doreşte să fie preţuit şi pentru asta v-a şi ales să-i fiţi alături, pentru că simţea că sunteţi persoana potrivită, care îl place aşa cum este. Nu uitaţi să-i spuneţi când admiraţi ceva anume la el, aşa cum nici el nu trebuie să vă ignore noua coafură sau ţinută ce vă vine bine. Orice om simte nevoia să fie asigurat că este frumos, că face bine ceva anume sau că este admirat. Dacă nu primim aceste asigurări de la partenerii de viaţă, atunci fie le căutăm în alte parte, fie ajungem să gândim că nu suntem iubiţi şi apreciaţi. Prin urmare, nu uitaţi că fiecare mică atenţie contează, iar o vorbă frumoasă sau un cadou fără ocazie sunt oricând binevenite.

 

Maria Petrache